Rapport om helgen…

Så där ja, nu har man varit på tävling igen och OJ vad det är SKOJ!
Fick inte med oss några resultat att tala om men han gick riktigt fort och hoppade jättebra! Såg inte ut som om han hade det minsta problem med hoppningen nu. Sååååååå bra kändes det!

Lördagens Banor var väl inga större utmaningar. Båda banorna kändes som lättare klass 2 banor och det var länge sen jag sprang en så öppen bana som agilityklassen. Då känns det jättekul (inte…) att man just på denna bana ska ramla efter 3 hinder (ja, det är inte så smart att springa utan fotbollsskor i blött geggigt gräs) och få ont i knät och sen ta sig runt denna evighetslånga bana! Loppet vart så klart pannkaka med en disk (struntade i sista hindret, hade typ tusen fel redan) men Trombi hade skoj å var nöjd 🙂
Hoppklassen fick vi fem fel på slalomingången där vi kom in på fel sida p.g.a. att jag tappat honom 2 hinder tidigare och låg efter. Vart förvåndad över tiden (om den jag hörde stämde) men mycket glad – snabba tider betyder att han hoppar bra! Kör han sina tippetappesteg innan varje hopphinder så förlorar han MASSVIS med tid.

Söndagens hoppbana kändes som en svår klass ett eller lättare klass 2. Känns trist så fort man ser en sån enkel bana. Noll utmaningar å det är inte heller roligt att se andra hundar köra banan för det finns inga handlingsalternativ att prata om 😦 Trombi var taggad och gick fint men efter vårt uppehåll så är jag ringrostig och har glömt att säger jag inte vad han ska göra så springer han förbi hindret. Hände tre gånger i helgen… I hoppklassen så var det däcket han bara sprang förbi.
Agilityklassen däremot var mycket rolig! Tunnelingångar som lurade plus en massa andra fällor! Jag ÄÄÄÄÄÄÄÄLSKAR såna banor! Diskarna duggade tätt och när startnummer 26 hade kört skulle ref.tiden sättas för först då hade 5 hundar kommit i mål! Jajamensan, sånt gillar jag!
Efter alla lätta banor som jag kört i år (har iofs inte varit på så många tävlingar…) så känns det som om många klass 3 förare i många fall är HELT OFÖRBEREDDA på att det kan finnas svårigheter!

FLER SVÅRA BANOR ÅT AGILITYFOLKET! Med svåra banor menar jag inte 180 graders svängar där vovvarna kan skada sig utan svårigheter med fällor typ tunnlar bredvid varandra, lockande tunnlar under balanshinder etc.

När det är en lätt klass 3 bana, speciellt hoppklass, så hör man ofta folk säga att det är bra för att hundarna ska tycka det är kul å hålla farten uppe. Men snälla, man kan göra springiga hoppklasser med fällor! Om en bana i snitt är 150 meter så finns det många meter att springa fort på även med klurigheter!

Igår på väg hem från tävlingen så åkte vi förbi Stora Skuggan och tittade på vallhundstävling. Eds pappa tävlade och han är såååååååå fin å duktig! Är så glad att jag har en valp efter just honom!
Tack tack tack snälla Cima för att du lät vår älskade Ed flytta hem till oss!

// Elle

Annonser

Om Elle, Trombi & Ed

Ägare till två bruna doggisar. Trombi född 2004, heter till finare "Windedos Timberland", har tävlat agility men lever nu mysigt pensionärsliv. Ed född 2009, till finare används prefixet "Kelliegårdens", tävlar agility.
Det här inlägget postades i Agility. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Rapport om helgen…

 1. Peter skriver:

  Hej Trombi

  Kul att du tävlar igen, du har väl inte ont i ryggen längre eller?
  Har du visat Ed än hur en klass 3 hund fixar aglity och hopp?

  • Trombi skriver:

   Nerå, inge ont längre, nu springer jag fort fort fort 🙂
   Jara, Ed har fått se mig när jag susar fram, han blev sååååååå imponerad!

   // Trombi

 2. therezegra skriver:

  I skåne har vi haft många ”konstiga” och knepiga banor, en del mindre roliga och en del roliga MEN jag tycker att i princip alla har varit svåra. Många disk för Skåneekipagen…

  Vad skönt att Trombisen hoppar bra igen. 😀 😀

  Kate’s pappa kom på fjärde plats i Sverigecupen i vallning! :):)

 3. Härligt att ni kom förbi,, Är glad att just ni har fina Ed.. Kram till hela er 2 o 4-benta familjen..

 4. Nina skriver:

  Håller med dig om att det faktiskt är roligare med lite svårare banor i klass 3, det är ju trots allt den svåraste klassen så någon utmaning bör det vara i en bana.

  Kram Nina

 5. Ja det är klart vi har snygga hundar med en sådan pappa ;)…men jag tror det ligger i släkten att äta allt som finns 😉 vi syns säkert ute på agilitytävlingarna =)…!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s