Träning med lilla Ed

Huanimej vad mycket det är man ska lära sin lilla valp 😉
Man tänker inte på hur mycket saker sin hund verkligen kan, eller rättare sagt saker som den gör som man har lärt den.

Men oj oj vad fort det går att lära sin valpis 🙂
Lilla Ed har nu lärt sig att sitta och fråga om maten, vänta vid dörren vid ut och ingång, ta lekis på kommando, släppa lekis på kommando, sitta och vänta på att få leta gottis, komma när man ropar – t.o.m. avbryta lek med kompisar å komma till matte 🙂 Gullepojken!

Har märkt att han är lite intresserad av fåglar o eftersom jag inte gillar jagande hundar så tänkte jag att det var time att leta upp något lämpligt offer. Har ganska många halvtama Kråkor på vår promis men idag så fick jag fatt på en rätt så tam Skata som fick vara övningsobjekt.
Lilla Ed var lös och Skatan likaså 😉 Kastade gottis till Skatan och gottis till Ed och båda letade fint på kommando. Ed kollade lite på skatan men leta gottis var roligare!

Ed och Skatan

Ed och Skatan

Å vad jag gillar vovvisar som man lätt kan träna bort jaktinstinkten på! Mina tidigare Flattar har det gått lekande lätt att få att inte jaga (de är ifos apporterande hundar så…) men med Trombi har det varit stört omöjligt 😦 Nu vid 5 års ålder går det hyffsat bra att få honom att vända men jag skulle aldrig ha honom lös alltför nära en väg.

I övrigt tränar vi lite position för fotgående, sitta kvar, ligg och stå. Alltså nu pratar vi om några minuters träning men det är så kul för han bara ääääääälskar när han märker att det är dags att träna lite 🙂

Nu är det dags att gå en lite längre kvällspromis med den stora fina vovven. Han behöver lite mer motion än de små korta promisarna vi går med den lilla.
Den lilla förresten – just nu har han lite spel och springer omkring och ”dödar” sin fäll 🙂

// Elle

Annonser

Om Elle, Trombi & Ed

Ägare till två bruna doggisar. Trombi född 2004, heter till finare "Windedos Timberland", har tävlat agility men lever nu mysigt pensionärsliv. Ed född 2009, till finare används prefixet "Kelliegårdens", tävlar agility.
Det här inlägget postades i Elles inlägg. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Träning med lilla Ed

 1. eveningshade skriver:

  ”ler” det låter som om ni kommer få häftiga träningspass framöver. Ska vi ha en Bc så blir det därifrån eller emenem, Matte är så sugen redan nu… Man jag tycker Glimma kan växa i kläderna först.

  Kramar

 2. Thereze skriver:

  Visst är det mycket roligt man ska lära in! 🙂 Kate var ju nästan som ett oskrivet blad när hon kom till oss. Hon var otroligt lyhörd och kom när man ropade men mycket mer än så kunde hon inte. Men OJ vad hon har lärt sig på några få månader.. och ÄNNU mer ska hon lära sig! 🙂 Det är så roligt! Men jag vill göra allt PÅ EN GÅNG!! hehe
  Ed verkar vara en helhärlig kille. Ni kommer bli ett höjdar team!! Längtar att få se er tillsammans.
  Kramar

 3. Malin,Tindra,Diezel,Singla skriver:

  Vad roligt att allt verkar gå så bra med Ed,skall bli skoj att få träffa honom någongång.
  Må så gott!

 4. Marianne skriver:

  Vi saknar lille Ed!!! Kram från Lövestad

 5. Marianne skriver:

  och Trombi! och er!!! Hälsningar från alla oss!!

 6. ullis,diesel&maq skriver:

  Kul med blogg så man får se hur lillskiten 😉 utvecklas. Otroligt söt o kommer säkert bli en kalaskille! Ses därute!

 7. Axis skriver:

  Tjenis.Idag har jag haft besök av två bröder från söder. Dom var ganska sjyssta. Den ena det var Ed, och han var liten som en plätt, den andra det var Trombi, åh han var inte så lätt. Nu när Ni har åkt härifrån, är jag så tröööött att jag knappt orkar gå till min binge, man får väl krypa.Har fått lite ont i ena tassen, nu när jag writar, slår en signal på min nalle, så kan vi tåka ett slag. Käft på Er från Ni vet vem (Ni har ju bara en som det kan vara, om ni tänker bara)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s