Edträning & Trombirapport

Träning med Ed

Dagarna går å den lilla växer å växer…Eller e det bara benen 🙂
Söt som socker är han i alla fall och energin som finns i den lilla kroppen kan man inte klaga på…alltså huuur länge orkar en valp hålla igång i sträck 😉

Träningen med den lilla fortsätter och oj vad han ääääääälskar att träna! Just nu har han en fotposition som jag skulle vara nöjd med när det är tävlingsdags! Sååå söt när han går och tittar en i ögonen!
Stanna kvar har vi börjat med så smått. Han har kunnat sitta och vänta på maten samt stanna kvar när han ska leta godis men jag har inte lagt på något kommando tidigare. Kör både lite stående, sittande och liggande kvar.

Jiiiiiiises – just nu är det någon som får TOKRYCKET här hemma!!! Ja, ja, vi har bara varit ute på gården och tränat å lekt i typ en timme så varför inte…mycket energi finns det i den lilla höga kroppen 😉 Hm, TOKRYCKET verkar aldrig ta slut! Man kan oxå ta en vattenpaus mitt i och sen fortsätta *hi*hi*hi*

Ed å bollen
Ed å bollen

Springa och hämta sin boll och sen komma och lämna den i mattes hand tränar vi oxå på. Ibland får man springa direkt efter bollen å ibland måste man sitta och ”fråga”. Tränar oxå lite ”runt”. Då ska man går runt t.ex. en tall. Mycket rooooooligt 🙂

Sen undrar jag lite – ni som vallar – Ed kör smygandet lite då och då. Typ på mig eller ibland på nåt annat – är det bra att ha kommando på det? Jag säger ”saakta” när han gör det för jag tänkte att man kanske har användning för det sen?

Trombirapport

Sen lite rapport om vår älskade Trombi. Vi var ju i Nynäshamn och tävlade för 2 veckor sedan och på lördagen gick det super och han var pigg i kroppen men på söndagen så hoppade han inte rent.
Vet inte vad det kan vara – såg på en film som är 2 år gammal att han hoppade lite konstigt ibland redan då och när man tänker tillbaka så var det nog när han var kring 2 år som han började jolla lite när han skulle hoppa in i bilen. Trodde då att det var för att han inte ville åka hem…
För 2 år sen hade han även en period då han började gå JÄTTELÅNGSAMT i slalom. Trodde det var för att jag tränade svåra ingångar och ibland sa NEJ och tog om. Lite konstigt att han skulle bry sig i det tänkte jag då eftersom han är så tuff annars men att han skulle ha ont någonstans slog mig aldrig.

På fredag ska han kastreras och då ska vi även ta blodprov för att kolla om han har någon autoimmun sjukdom samt kontrollera att allt annat e bra ( fästingsjukdomar kollade vi redan i vintras/våras). Har även skickat bilder till Strömsholm med förhoppningen om att dom kanske kan se något knasigt.

För er som inte vet så har vi varit flera turer till olika veterinärer (och fysiolog) och röntgat och klämt igenom hela vovven. Han ömmade i våras på de flesta ställen i kroppen och hade lite artros i en tå samt inflammation i ett knä. Åt antiinflammtoriskt och gjorde rehabträning men han är fortfarande inte bra. Känns inte som om han fick någon riktig diagnos så nu hoppas jag verkligen att man kan få fram vad som är fel.
Killen e bara 5 år så inte vill vi sluta med hans älskade agility ännu!

Det var allt för idag å har ni orkat läsa så här långt är ni värda en

Trevlig Höst

(Ok, även om ni hoppade direkt ner hit så önskas ni en Trevlig Höst 😉 )!

Trevlig höst!
Trevlig höst!

// Elle & Doggsen

Annonser

Om Elle, Trombi & Ed

Ägare till två bruna doggisar. Trombi född 2004, heter till finare "Windedos Timberland", har tävlat agility men lever nu mysigt pensionärsliv. Ed född 2009, till finare används prefixet "Kelliegårdens", tävlar agility.
Det här inlägget postades i Elles inlägg. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Edträning & Trombirapport

 1. Marie L skriver:

  Hej Ellinor!
  Jag provar ringa dig vid tillfälle!

 2. Thereze skriver:

  Vad duktig Ed är!
  Är smygandet att han eye-ar dig? När han ska valla så kommer det naturligt (olika hundar har olika mycket eye) så det behöver du inte lära in. Men ett sakta kommando (gå sakta) är bra att ha. Kate får inte eye-a mig eller andra hundar, då brukar jag bara bryta hennes beteende. Det för att jag bara vill att hon ska valla på fåren och slippa ”stirrandet”. Men vad jag förstår har bordercollien kvar de flesta hot- och aggressionshämmande beteendena jämfört med andra icke vallhundsraser. Vid ett möte med människa eller hund saktar bordercollien ofta ner och sänker huvudet en aning vilket troligen är ett aggressionshämmande beteende, dvs. de hälsar vänligt. De vallar inte. Kate har det kroppsspråket och reagerar jättetydligt på hundar som bara rusar fram och är ohövliga. Många man möter tror att hon vallar deras hund då men det gör hon inte. Det ser man på hur hälsningen fortsätter. Bordercollien har framförallt kvar sitt kroppsspråk för att de ska kunna arbeta flera hundar tillsammans utan att känna spänningar. Det har jag läst i alla fall. Oj långt det blev 😉

  FYY vad trist med Trombisen! Sån otur. Vi som trodde han var bra nu. Får se om blodprovet visar något. Krama honom frå mig, även om han hatar att jag kramar honom 🙂

 3. Tessan och Chippen. skriver:

  Hallå där!
  Nu kanske kanske min blivande valp sett dagens ljus!
  Så håll tummarna att Chippen får en ”lillebror” om 8veckor.
  Chippen tycker inte om/förstår inte bordercolliens kroppsspråk, han kan inte med deras hukande och stirrande så han ser inte det som vänligt…
  Men där får jag skylla mig själv som inte vant honom vid det.
  Håller tummarna för Trombi!

 4. Malin och Singla skriver:

  Åhhhh, Singla saknar sin nya lilla kompis,vill ju brottas lite ;). Håller tummarna för att ni skall hitta det som felas Trombie. Må så gott!

 5. Enzo & Nina skriver:

  Hoppas oxå på att Trombi blir helt frisk så att han kan hoppa agigigi med oss!

  Kram till er alla 3

 6. Maria Eros Dex skriver:

  Halloj
  Vad gäller lille Ed och hans smygande….
  Absolut inget ont i att läsa sig till saker o ting… Det gör jag oxå.
  Men vad gäller Eds smygande…. och hur du ska göra med det (OM du ska göra nått) Prata med hans uppfödare, h*n om nån borde kunna ge dig bra svar.
  Min Eros, ”älskar” svärmors burkanin, han kan ligga bredvid buren i timmar. Sött tyckte vi när han va yngre, tills nån vänlig (duktig vallmänniska) talade om att han troligen låg och vallade (!!!)
  Och nu idag, när jag lärt mig allifall lite om vallning tillsammans med Dex, så ser jag oxå att Eros vallar denna burkanin.
  Vallning är kul och utmanande att hålla på med, men fasiken va svårt det är.
  Agilityhinder står ju stilla när man tränar med hunden, men de där ulltottarna…. de förflyttar sig ju och ändrar ”läget” hela tiden.
  Men som sagt…. hör med din uppfödare tycker jag 🙂
  Kram Maria (m Eros & Dex)

 7. Han får absolut INTE smyga på annat än de djur han ska valla.. Inte på människor, andra hundar eller cyklar, bilar etc,,

  Bryt betendet och belöna med någon anna lek.

  Den dag det är dags att släppa honom på fåren så kommer han förstå vad han är född till.

  KRam från oss i Skåne

  • Tack uppfödarn, då var det slut med smygandet 🙂

   Han är dock en cool kille – smyger (några steg) på typ lekisar å sånt, aldrig saker som rör sig…
   Det är kanske valla får han övar på då!?!
   Oj vad vi längtar till när det är dags att träffa får på riktigt. Ed speciellt 😉

   Kramis

 8. Jessica skriver:

  Långa ben!!! jisses vilken sötnos,,,, Hoppas ni får rätsida på Trombis bekymmer – inge kul det där…Kram på er..

 9. Ess skriver:

  Hej bror Ed,
  va duktig du har blivit då. Jag busar nog mest säger matte. Fast en del kul grejor gör vi som matte kallar lek lydnad. Duuuuuktig tös säger hon. Så de e väl nått jag gör bra 😉 I dag ska jag få träffa får för första gången säger matte. Vet inte vad det är men säkert nått kul. Nu ska jag gå ut å gräva upp vitlöksbrödet jag grävde ner i morse .. men matte vet inte var hihihihi.
  Tjingeling, puss på nosen från Ess

 10. Hoppas Du får en diagnos nu och att Trombi får fortsätta sin älskade agility. Roligt att det går så bra med Ed ;). Jag skulle inte heller låta honom smyga på allt, Glimma har en tendens att göra samma sak. Men det har jag satt p för ”asg”. Kramar och ge Trombi massage från Glimma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s