Träning med Ed…igen…

Japp. Som rubriken säger så tränar jag med Eddan…Igen…Å igen…

Å det går sååååååå bra för han e så duktig och ääääälskar å träna 🙂 Å vår älskade Trombi blir oxå glad för tränar Eddan så får han oxå ofta träna!

Men, a little problem, Eddan e sååååååå himlans snabb så jag kan inte längre träna ”runtträd” för det går sååååååå snabbt så ja e liksom rädd att han ska skada sig i ”gräsleran”. Tur att man haft en ”snabbfrånbörjanhund” att träna i Trombi 🙂

Det känns som om det finns två typer av hundar att träna. En del tar det rätt så lugnt innan de lärt sig en sak medans andra kör 110% från början (märks mycket vid agilityträning…). Både Trombi och Ed tillhör den senare, lite svårare i min mening, kategorin… (fast slutresultatet e oberoende av typen tror jag…)

Vi tränar i alla fall på så smått med att sitta och ligga kvar en lite längre stund. Är väl uppe i sisådär 30 seconds nu…

”Platsliggning” med huvudet ner går ganska bra. Men Eddan tycker den där regeln om att ligga rakt inte e så genomtänkt 😉 De e ju såååååå mycket skönare att ligga lite komfortabelt snett med bakdelen… ett tag kan man ju ligga rakt men förstår man att man ska ligga en lite längre stund så kan man alltid lägga sig ”tillrätta”.

Ja ja, vi har lite tid att träna på men att träna platsliggning e kanske inte favoritträningen för en ”otålmodig” matte 😉

Fotträningen kanske inte har varit högsta prio sista tiden så den ska vi ta tag i lite har jag tänkt mig.

Har kört lite apportering med favvotrasan som vi kan överföra på en RIKTIG apportbock i framtiden. Det blir nog bra ska vi se.

Annars har Eddan övat på lite poser. Vad sägs om denna ”snyggåläckerisoffan”-posen:

Eddan gillar soffan skarpt (blir lite inspirerad av Lizas inlägg om ”soffmallarna” …) å visst e de shysst att lägga sig å gnaga ben på den nya ”skyddsfilten” som inte var alltför billig….

Eddan (ja, fortfarande me gröööööna ögon…) i förgrunden å den fiiina filten i bakgrunden:

Ja ja, va e en filt mot för söta vovvars soffbehov 🙂

// Elle

Annonser

Om Elle, Trombi & Ed

Ägare till två bruna doggisar. Trombi född 2004, heter till finare "Windedos Timberland", har tävlat agility men lever nu mysigt pensionärsliv. Ed född 2009, till finare används prefixet "Kelliegårdens", tävlar agility.
Det här inlägget postades i Elles inlägg. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Träning med Ed…igen…

 1. Thereze skriver:

  Duktig du är med träningen gumman! 😀 Vad Eddan kan massor!

 2. Thereze skriver:

  Voff Ed… Kate här!
  Klart du och jag ska va på SM 2012! Asså det vore ju jätteballt jue! Matte säger att jag ska debutera i vår eller sommar, hon vill vänta säger hon (vadå vänta.. på vad då?) Hon säger nå me grundträning och va säker. Men jag vill bara springa… inte vänta. Jag tänker springa så snabbt att jag kommer till SM jättesnabbt!!
  Voff på re!

 3. Enzo skriver:

  Eddanpeddan vikken ursnygg pose i soffan!
  Ser att din matte oxå tränar dig i att ligga ner med huvudet och att ligga rakt, håller helt med dig att det där med att ligga rakt är onödigt. Har min matte för avsikt att låta mig ligga ner en längre stund vill jag oxå lägga mig tillrätta.
  Du Ed… det ser ut som ”Gosse” är skadad…

 4. Axis skriver:

  Tjenis, vilken ursnygg uppåtgående bak du har. Ser nästan ut som Eiffeltornet! Mors och käft på re, hälsa Trombi (från den vackra polarn i Märsta).
  P.S. Din polare du har i käften måste nog ta en tur till Lasarettet för att bli lite sydd här och där. Du får väl följa med och hålla honom i tassen. Undrar vem som kan ha gjort att han blivit sårad????
  Det kan väl inte vara lilla Ed. I mattes städskåp finns det 5 st gosisdjur som någon de senaste 4 månaderna har sett till att de ska in på Lasarettet. De väntar bara i kön till Djursjukhuset på Strömsholm, väntan är lång dit.

 5. Enzo skriver:

  Matte läste i SBT att Nalledoktorn skulle komma till Sigtunamarknad den 2:a advent och plåstra om krassliga gosedjur, kanske kan vara något för akut sjuka gossar som inte kan vänta… Tror du skulle göra succe om du kom dit med alla dina sjuka gossisar!

 6. Vilken goding han är o såååå lik sin pappa,,, Ser fram emot att träffa er live framöver. Kram från oss,,

 7. Petra skriver:

  Härligt med hundar med fart i! Lycka till med all träning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s