Snabba vovvar…

Regn Regn Regn var det igår kväll. Inte kul att åka till någon klubb då så jag plockade fram 2 stycken Rustahinder så den lilla knubbisen skulle kunna få bränna lite fett 😉

Nu höjde jag upp hindrena lite, kanske 40 cm, och körde med 6 meter emellan och NU ÄNTLIGEN kunde vovven springa! Kändes så skönt att se honom springa i 180 och flyyyyga över hindrena! Körde några raksträckor och la även in några ”rundahinder”-övningar och han var så nöjd att få träna! GulleTrombi!

I lördags var vi på klubben och då visade jag Eddan hopphinder och däck. Trädträningen har verkligen varit super – vovven kunde runda HELA hopphindret och HELA DÄCKET INKL. STÄLLNING utan problem! Asså jag kunde inte göra att än att skratta, som jag skrivit tidigare så är den bruna vovven ruggigt snabb och när jag skulle få honom att hoppa hindret så räckte det liksom med en blick på hindret å sen var vovven runt! Alltså han hoppade inte utan sprang RUNT hela *fniss*
Å ännu roligare såg det ut när han sprang runt hela däcket!

Visade såklart vad jag ville sen och då hoppade han fint.
Eddan har aldrig fått hoppa förut men jag satte honom framför 2 stycken låga hinder och lämnade honom och kallade sen in honom precis som om det var en agilitystart och Peddan kom som en blixt över hindrena!
Som om han aldrig gjort annat än att träna starter 🙂 Men som sagt det går FORT så han kommer få kolla in hindrena lite men vi väntar någon månad eller två innan vi börjar träna på ”riktigt”.
Det är alltså inte för att han stressar upp sig som det går fort, han är verkligen cool i sinnet, utan det är bara så att han vill göra allt snabbt snabbt. Som sin matte 😉

Lydnadsträningen är faktiskt toppen för oss båda. Övar fokusering, koncentration och på att kunna hålla ett lungnt och harmoniskt tempo.

// Elle

Annonser

Om Elle, Trombi & Ed

Ägare till två bruna doggisar. Trombi född 2004, heter till finare "Windedos Timberland", har tävlat agility men lever nu mysigt pensionärsliv. Ed född 2009, till finare används prefixet "Kelliegårdens", tävlar agility.
Det här inlägget postades i Elles inlägg. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Snabba vovvar…

 1. Sammy skriver:

  Fiiina hundar vi har 🙂

 2. Thereze skriver:

  Gullhundar! 🙂 Kul det ska bli att ses nästa vecka! Kan du följa med till Eva? Kramar

 3. Nina & Enzo skriver:

  Ska bli spännande att se vad de blir av den lilla bruna då han blir stor =)

 4. Peter skriver:

  Trombi kan så snart det blir något han tycker är viktigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s