Agilityträning

Har inte alls kännt mig stressad över att träna agility med EddanPeddan. Han ska ju inte debutera förrän nästa år och jag har GOTT om tid. Nu e det snart slutet av augusti å sen e de höst å halt å mörkt ute.

Snart kommer mörkret

Jag har liksom kännt mig lite för ”ostressad” så den här veckan har jag varit till klubben med den lilla killen 3 (!!!) gånger och tränat  🙂

Som jag skrivit förut så går det ruskigt fort när man kör med honom så nu har jag fått börja med att lära honom att det är viktigt att hoppa över hindrena utan att riva pinnarna.

Jag är av den filosofin att det kan liksom inte gå hur fort som helst, då faller pinnarna ner, så jag ska försöka få honom att sänka farten lite vid hopphindrena och ösa på mellan hindrena. Man ser många exempel på snabba vovvar som river FÖR mycket (tycker det är helt OK med en rivning då och då, hundar e ju inte mer än hundar 😉  ) och jag undrar lite om dom haft problem med rivningarna från början eller om dom kommit allteftersom.

 Trombi rev inte alls mycket i början men sen när han ökade farten ännu mer så kom rivningarna som ett brev på posten. Med honom började jag då hoppa olika höjder samt träna med slarvig handling och det gav bättre resultat. Nu i år när vi knappt tränar alls så faller det knappt ner några pinnar över huvudtaget!?! Även fast han satsat järnet i flera lopp!

Ja, ja, hur som så känns det bra att kunna träna ”inte riva hinder” med EddanPeddan redan från början. Idag gick det jättebra och vi hoppade 5-6 hinder på rad utan en endaste rivning 🙂
Jag kör med olika höjd på hindrena – small, medium och något lite högre – bara för att han ska tvingas koncentrera sig på hinderhöjden. Just nu känns det som en bra metod för Eddan.

Vi har även provat på balanshindrena och det är skönt att han tar det lungt på balansen och gungan.
Kommer aldrig eftersträva någon superbalans ner mot sekunden för jag tycker inte det känns som om det är speciellt ofta JAG står och väntar på vovven i slutet på balansen. Snarare tvärtemot 😉 Att han ska gå ända ner i backen utan att jag är där och att jag ska kunna släppa honom ska vi försöka få till.

Slalomen tränar vi oxå lite grann. Han kan nu fyra pinnar hyffsat så vi ska försöka nöta lite så det blir lite fart på det hela.

På söndag är det dags för Trombi att tävla agility igen 🙂 
Jag ÄLSKAR att tävla med min kastrutta som lyssnar på sin matte!

Avslutar detta inlägg med en bild på badkillarna:

// Elle & Doggsen

Annonser

Om Elle, Trombi & Ed

Ägare till två bruna doggisar. Trombi född 2004, heter till finare "Windedos Timberland", har tävlat agility men lever nu mysigt pensionärsliv. Ed född 2009, till finare används prefixet "Kelliegårdens", tävlar agility.
Det här inlägget postades i Elles inlägg. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Agilityträning

 1. fiiiina brossan, du är så duktig =)..hur går det med lydnaden nu då ;)…va nån som sa till mig i halmstad att nu skulle vi bara träna lydnad..haha =)
  stressa inte….är låångt kvar innan jag och paxen kommer ut på tävlingsplan i agility =)….massa kramar!!!

  • Elle skriver:

   Eddan e ju lite försiktig med andra hundar och jag har inte haft/tagit mig tid att träna platsliggning ihop med andra så därför hoppar vi lydnadstävling i år. Får vänta till våren istället men vi har tränat rätt så flitigt så det ser lovande ut 🙂

   Ska träna in lite klass 2-3 moment under vintern.

   KRamis

 2. Härligt gumman du har helt rätt tanke ;). Vi måste få till det och träna ngn dag i veckan.

  Kramiz

  PS. Glimma saknar att massera Farbror Trombis rygg 😉

 3. Enzo skriver:

  Eddan; jag tycker det är bra att du väntar med lydnaden tills du blir mer varm i kläderna och får lite mer självförtroende, det kan finnas ”busar” på planen och de ska man akta sig för!
  Förväntar mig att du nästa år tar LP i åtminstone klass I 😉
  Agilityn tycker jag verkar lovande, bra att matte tränar på att du inte ska riva några hinder.

  Trombi; i morrn ger vi järnet och visar vilka duktiga agilityhundar vi är 🙂

 4. Husse skriver:

  Fina bilder som vanligt mitt hjärte-gull ❤
  Har en go känsla att både Tombi & Enzo kommer att plocka SM-pinnar imorgon!

 5. Thereze skriver:

  3 träningar på en vecka – go girl! Bra att du tar tag i rivningar direkt det är ju också ett hinder som ska utföras korrekt likt bakansbom m nedfart. Fina bilder!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s