Vallhunden back on track…

Idag var Eddan och jag iväg till bäna ute på Agdala. När jag skrev in mig i boken såg jag att det var nästan 2 månader sedan vi sist var där…
Vi har ju varit till Tyresö två gånger men då har Eddan gått i lina och fåren har varit i sin fålla så det har inte direkt blivit någon vallning.

Så…jag var alltså väldigt nyfiken på vad som skulle hända idag!
Började med lina på men han ville bara dra som en tok när vi skulle öva fösning så jag släppte lös honom och lät honom hämta fåren. Gick galant och kors i taket så lyssnade han hyffsat på stanna/ligg!
Sen körde vi lite drivning och det gick oxå bra 🙂

Sen var det dags att ta tag i det vi måste öva mest – fösa fåren. Gå RAKT mot fåren. Bäna var rätt så tama och ville gå med mig men jag skyndade mig bort och kallade in Ed till mig. Trodde inte det skulle gå så lätt men vips så kom han till mig och det kändes som att han förstod vad jag ville!?! Han gick sakta efter fåren och så fort han ville dra åt nåt håll stoppade jag och fick in honom på rätt spår. DUKTIG KILLE!

Efter att ha vart i en lång smal hage och kört ett pass så tog vi en promis med vår Tompa som väntat i bilen för att sedan ge oss ut i den stora hagen. Körde återigen några kortare bähämt, drev bäna lite och föste runt bäna en del. Lite svårt bara när man inte har några direkta kommandon för höger vänster ännu. Vid hämten så la jag faktiskt till höger och vänster för han kan det hyffsat och jag såg ju vilket håll han skulle gå åt.

Kändes riktigt skoj idag och det gick verkligen över förväntan. Det är verkligen helt otroligt vilka instinkter dom har!

Imorgon blir det förhoppningsvis lite agilityträning med Sussie och de söta Aussieflickorna 🙂

// Elle & Doggsen

Annonser

Om Elle, Trombi & Ed

Ägare till två bruna doggisar. Trombi född 2004, heter till finare "Windedos Timberland", har tävlat agility men lever nu mysigt pensionärsliv. Ed född 2009, till finare används prefixet "Kelliegårdens", tävlar agility.
Det här inlägget postades i Elles inlägg. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Vallhunden back on track…

 1. Ann skriver:

  Wow! Va du är duktig brosan!!! Jag har inte fått vara så mycket med bäna än… Matte är för slö!!!
  Voff från Guess

 2. Axis skriver:

  Tjenixen mina bröder på söder, sorry att jag inte writat på ett tag, men det är så här att matte o jag har flyttat till ett annat place, och matte har inte haft tid att sätta på datorn, men nu är det gjort. Du Eddan som håller på med dina bån, fattar inte ett nola, men Du Trombi som har slutat tjuva vid starten ett STORT GRATTIS, det är som en del kvinnor säger ex min matte, det blir bättre med åren, för nu är håret grått.

  Käft på Er från den vackre sympatiske orädde blyga timida flaten, inget namn här inte

 3. Thereze skriver:

  Vad duktiga ni är! Roligt att valla igen?
  Supergrattis till alla Trombis fina starter 🙂

 4. Enzo skriver:

  Eddan; Du verkar klara dig fin fint ibland de ulliga 🙂
  Tompan; ses i helgen 🙂

 5. Husse skriver:

  Duktigaste Eddan o bästaste Tompan som har en annan metod att valla får :p

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s