Eddisen – ny sväng

Mycket av det som får mig att gilla att träna hund är själva problemlösningen, d.v.s. hur jag får vovven att göra något speciellt. Inom agilityn känns det som om det finns VÄLDIGT mycket att trixa och fixa med och en sak jag gör är att försöka hitta sätt att lära mina vovvar i princip alla vägar man kan ta runt ett hinder, oavsett hur/vart jag är placerad.
En rätt så stor utmaning kan man lugnt säga 😉

Trombi har alltid varit rätt så svårsvängd och när han senare fick lite känningar i ryggen så har jag mer fokuserat på att underlätta svängarna för honom men med EddanPeddan är det en helt annan sak.
Han svänger på en femöring, planerar själv svängar innan hinder, är lyhörd som bara den och har stor möjlighet att höra muntliga kommandon eftersom han inte skäller hela tiden 😉

Så nu har vi uppfunnit vår allra första ”egna” sväng som vi idag döpte till ”Eddisen”. Eftersom jag aldrig sett någon köra en liknande tog jag mig rättigheten att döpa den efter Ed som gör den perfekt 😉

Idag så hade han bestämt sig för att man kunde rusa ut i 180 på gungans spets och efter nedslaget vänta på OK! Trodde det var ett misstag eftersom han förut varit lite försiktig men icke sa Nicke, samma fart 2 gånger till.

Sen körde vi 12-pinnarsslalom och eftersom jag inte hade godis med så vart det boll som belöning och oj vad det gick (alltså för att vara han, i det här stadiet…)!
Han har förut varit jättekoncentrerad och gått långsamt långsamt om vi kört längre slalom men inte idag inte 🙂

Imorgon e de dags för Tompan! Heja Heja heja!

// Elle & Doggsen

Annonser

Om Elle, Trombi & Ed

Ägare till två bruna doggisar. Trombi född 2004, heter till finare "Windedos Timberland", har tävlat agility men lever nu mysigt pensionärsliv. Ed född 2009, till finare används prefixet "Kelliegårdens", tävlar agility.
Det här inlägget postades i Elles inlägg. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Eddisen – ny sväng

 1. Thereze skriver:

  Men hallå, du kan ju inte bara berätta om ”Eddisen” utan att verkligen BERÄTTA OM den…

  Jag hade belönat fart först i början av slalom (4 pinnar), och inte förens han fixar det – dåå lägga på flera portar. Annars kanske han börjar fokusera för mkt på att göra rätt och inte springer på. Fart är minst lika viktigt kriterium som göra rätt – tycker jag då. Och så tycker jag du bara ska ha bollen 🙂 om det är det han tänder till på så ska han ha den!! 🙂 🙂 söta Eddan!!

  Duktig Trompan var idag 🙂 sicken otur att liten liten pinne fall ner…
  KRAMAR

 2. Husse skriver:

  Eddan är ett råämne som man kan hoppas mycket på 😉

 3. Nina skriver:

  Jag är övertygad om att farten i slalom kommer, bättre att han är noggrann å koncentrerad på vad han gör. Klart att man ska prioritera fart men i Eddans fall är jag inte ens minstaste orolig för att han får till farten när han väl vet vad han ska göra 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s