RättvikRapport

I helgen var då jag och Tompan i Rättviks körhall för att tävla agility. Har aldrig varit där tidigare men har hört att det är ett bra underlag och det levde upp till mina förväntningar. Gick utmärkt att springa på för både hund och förare! Vi har haft jättetrevligt och det är så skoj att köra med Trombi när man märker hur pigg han är och hur kul han har! Så skönt när våra älskade hundar är friska!

Lördag

Åkte upp på lördag förmiddag med Nina & Enzo och helt oplanerat lyckades vi hinna i tid till Nina & Enzos lag startade. I tid o tid…vi var på plats när lag 18 körde och deras lag hade nr 20 och Enzo var B hund.
Jaja, Nina gillar inte att bara kolla på banan och springa så jag sprang in i hallen och kikade en snabbis på banan och fick se när Malin T och Eo sprang sitt lopp. Dom gjorde ett fint lopp och jag vågade inte kolla på någon mer så att ”fel” väg skulle etsa sig fast.

Jag och Enzo lyckades i alla fall nolla vårt lopp och laget fick en efterlängtad SM-pinne (helgens bedrift för egen del…)!

Sen var det då dags för våra individuella lopp å aussiekillen var väl mer vild än tam….. I första hoppklassen hann vi två hinder innan han försvann in i en tunnel vi INTE skulle ta och i Agilityklassen hann vi fyra hinder innan han var uppe på A-hindret som vi INTE skulle ta…. Han var jättetaggad och hade bara SÅ kul! Efter loppen tittade han på mig och ville ha gotta och tyckte bara att han varit så himlans bäst 🙂

 Söndag

På söndagen gick det mycket bättre även om resultatet blev detsamma (två disk).
I hoppklassen valde han efter 4 hinder ett hopphinder han inte skulle ta men sedan flöt den på riktigt bra och den något knixiga slutsvängen gick suveränt.

I agilityklassen är det min tur att tabba mig. Banan börjar med ett hopp och sen är det gungan innan man ska göra 90 grader till slalomet. Trombi har inga säkra slalomingångar så jag måste verkligen vara bra placerad för att peta in honom rätt så jag var jättefokuserad på det. INNAN vi startade… När vi har startat så är han jätteladdad och som så ofta har han en gunga som är på ”gränsen”. När han tagit gungan så börjar jag direkt tänka ”Äh, va trist, fel på gungan direkt” å det räcker så klart för att jag ska bli felplacerad till slalomen vilket leder till fel ingång.
Sen kör vi på och resten av kontaktfälten gör han suveränt (i våra mått mätt vill säga). 
Vi tar en ”frivillig disk” (han håller på att missa ett hinder och istället för att svänga in honom låter jag honom köra på till nästa) men loppet känns ändå bra med en skön känsla där han lyssnade på mig. Fanns ett ställe på banan där det låg en ”makaronitunnel” och då tog han ”högergenom” kommandot bra.

Direkt vi kommit i mål så kommer Nina fram och det första hon säger är ”Han fick inga fel på gungan…” Att man ALDRIG lär sig…

// Elle

Annonser

Om Elle, Trombi & Ed

Ägare till två bruna doggisar. Trombi född 2004, heter till finare "Windedos Timberland", har tävlat agility men lever nu mysigt pensionärsliv. Ed född 2009, till finare används prefixet "Kelliegårdens", tävlar agility.
Det här inlägget postades i Elles inlägg. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till RättvikRapport

 1. Sari skriver:

  Härlig inställning 🙂 Vi var oxå där och hade rolilgt!!! Är sååå nöjd med min lilla Hexa 🙂
  Fint kort på fina, fina Trombi!!!

  Kramar Sari

 2. Husse skriver:

  Ja helt rätt, huvudsaken man har kul 🙂

 3. Husse skriver:

  Glömde säga vilken FIN BILD PÅ TROMBI!!!

 4. Thereze skriver:

  Vad fint inlägg du gjort med tjusig bild och orange text. 🙂

 5. Thereze skriver:

  ja, och sen var ni ju jätteduktiga 😉 men jag var ju så nyfiken att jag ringde och fick loppen berättade på söndagen!

 6. Enzo skriver:

  Tack Elle för att du körde med mig i lagklassen, du var så duktig och kom ihåg banan så bra fast du inte gått den innan. Nåja jag hjälpte ju till och var duktig jag oxå =)

 7. Nina skriver:

  Nu har vi varit på vinterns första äventyr, jättekul fast det inte blev några direkta resultat vare sig för dig eller mig (förutom i lagklassen där Enzo och du var jätteduktiga båda två).
  I framtiden ska vi försöka få dig mer fokuserad och koncentrerad, ska videofilma dina lopp så att vi kan titta på dem efteråt.
  Trots att Tompan var VILD och CRAZY så satt han kvar i starten på alla loppen och han gick duktigt ner på kontaktfälten, bara det är väl en vinst!

 8. Trombi skriver:

  Jag vet, jag är så himla duktig nu för tiden 🙂
  Nu ska jag gå och lägga mig för imorgon bitti ska jag till fritids, Ååå det äääälskar jag 😀

 9. Axis skriver:

  Ja polarn, det är inte lätt när man älskar bara älskar att göra vissa grejer, det är klart att det brinner i baken, man är ju som ett eldklot.
  Bra att du är så pigg nu, Du kan hälsa till lillbrorsan Eddan om Du vill. En annan kan ju skryta lite jag med, nu e jag 5 bast. Det Du.
  Käft på Er

 10. Åhhh grattis grattis i efterskott vår älskade Axis för dina 5 år i hundbranschen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s