Vinterplaner, träning o snö snö snö…

Vilken vinter vi har!
Underbart med kyla å snö o rena fina vita hundtassar 🙂

Trombi har nu en välbehövlig vintervila.

Vi har anmält oss till Österåkers tävlingar i Kista i början på Januari men förutom dom så ska Aussiekillen få vila från Agility fram till sisådär April.

Det blir istället extra mycket uppletande och spring i skogen samt trixträning hemma så han blir nöjd!

EddanPeddan kommer däremot få träna Agility i ridhus i vinter. Det  blir träning både söndagar och tisdagar så det känns jättebra.

Lydnad kör vi nästan varje dag och idag testade jag hur läget var med vittringsapportering och den funkade perfekt. Han visste precis vad jag ville! Alltså hela momentet är inte klart, utan status är att han sitter och tittar när jag lägger ut pinnarna (han får inte se vart den rätta läggs) och sen springer han och letar upp rätt pinne och kommer lite lätt tuggandes….hm…tillbaka med den. Ska nog flytta ut träningen nu så att jag kan börja byta med boll som jag gör med vanliga apporten.

Fjärren går oxå bättre o bättre. Han har en liten tendens att ibland vilja hoppa framåt från liggande till sittande när jag är några meter ifrån med det ska vi jobba bort.

Läste på en blog om någon som varit och tävlat lydnad i helgen och blev såååååå sugen men sen kom jag till en mening där det stod om slagsmål på platsliggningen… Kom då ihåg varför jag inte anmält till tävling ännu… EddanPeddan e rätt så osäker med andra hundar, eller rättare sagt han är inte intresserad och tycker det är jobbigt om någon kommer framrusande. Jag vill inte riskera att få en hund som tycker platsliggning är obehagligt och eftersom jag inte tränat detta med andra hundar speciellt ofta så väntar vi med tävlingsdebuten till våren.

Har läst lite om att folk är till Agdala o träffar fåren så vi ska nog ta oss en tur dit snart igen. EddanPeddan längtar å e lite sur på sin matte som inte tagit honom till hans älskade bän på länge…

// Elle

Annonser

Om Elle, Trombi & Ed

Ägare till två bruna doggisar. Trombi född 2004, heter till finare "Windedos Timberland", har tävlat agility men lever nu mysigt pensionärsliv. Ed född 2009, till finare används prefixet "Kelliegårdens", tävlar agility.
Det här inlägget postades i Elles inlägg. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Vinterplaner, träning o snö snö snö…

 1. Thereze skriver:

  Vilken fint täcke Eddan har 😉

  Vad roligt att du är taggad på lydnaden, kom ihåg agilityn också bara 🙂 perfekt att du ska träna 2 dagar i veckan nu! Blir ju alldeles super. Eddan har stora planer! Det ska bli så roligt att tävla ihop på Kista!!

  kramar

 2. Ann skriver:

  Hmm, tja det är väl en fördel med snön eftersom det blir mindre smutsigt… men det går ju inte att träna ute och det är nog på gränsen till för mycket snö hos fåren… Blä tycker matte och Guess! Vi vill ju träna! Kul att det går så bra med lydnaden!!!

 3. Jag förstår att du är arg brodden för du inte har träffat fåren på ett tag, min matte lummigt nått här hemma att snart skall vi ha en vinterpaus från ullbollarna halllllå hur tänker hon där ???? Hmm vi är ju faktiskt 2 om saken !!! Voff från mig !!

 4. Ha ha går sådär när man skrivet från nya mobilen byt ut ord mot brossan o mummlar så blir det lättare att förstå 😉

 5. Anna, Ace & Jay skriver:

  Oj va du är duktig och tränar så mkt lydnad kul! Hoppas vi får se er ute på tävling nå till våren 😀

 6. Axis (nära släkting) skriver:

  Åh killar, vilken duktig matte Ni har på att ta underbara bilder, denna vita vinter som kom så tidigt. Här är det inte så jättekul, varje gång jag ska gå ut, måste jag ha strumpa på en baktass, för jag har fått något tokigt som inte vill bli bra, heter visst fukteksem eller något ditåt.
  Vill bli bra tills vi träffas.
  Käft på Er – från den vackre

 7. Enzo skriver:

  På tisdagar e re du å ja Eddan å våra mattar förståss. Vi får alltnog lägga in hårdträning på dem så att de inte tabbar sig och förstör för oss 😉

 8. Hej Brorsan. Kuligt att läsa om vad ni gör hos er. Tror min matte blir sugen på att träna. Hon påstår att det är mycket med allt, men lite roliga lekar kan hon väl orka med?Vi grejar i alla fall inne en del, mina bä ska jag nog inte träffa förrän till våren. Hoppas vi kan ses framöver.
  Puss på nosen från Hippie med öronen (oftast ett upp och ett i minne)

 9. emilie skriver:

  Hej hej! Va roligt att ni hittade till bloggen! 🙂
  Har planerat in Linköpings tävling nu iaf!
  Ska du åka på några flera tävlingar?
  Såg att det var en i Örebro? (kanske lite långt?) 🙂
  Vi ses nån gång på ridhusträningen! haha när nu det blir.. 😛

 10. Ess å flåcken skriver:

  Heeeeeeeeeeeeeeeej Bästaste Bror
  Min matte har kommit loss å bloggat igen. Men inte tusan skrev hon om mig inte å inte ens nån bild …. grrrrr. Nä nån löjlig liten gubbe satte hon in.
  Hörrö vi får träffas nån dag va 😉 Å busa som tusan 😉
  Puss på stora näsan från bästaste Syss Ess

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s