Inofficiell debut

Igår var EddanPeddan och jag iväg till Märsta för att tävla (läs träna) på deras inofficiella tävling.

Jag har ju bara tränat på egna kombinationer och oftast ensam så det kändes som ett mycket bra tillfälle att köra lite ”tävlingsträning”.

Ed blir rätt så vild utanför banan när han ser andra vovvar köra men det går att få kontakt med honom och jag tror det kommer bli bra med lite träning och när han vant sig lite mer vid tävlingsmiljön.

Innan vi gick in på planen så ”hängde” den lilla vovven i kopplet men så fort jag släppte honom lös fokuserade han på mig och gick fint fot in på banan. Jag var noggrann och lugn och ”tränade” mig själv på att inte ha bråttom och jag tycker både Ed och jag skötte oss utmärkt 😉

Så till själva banträningen. Samtliga banor var klass 1-2 i svårighetsgrad och dagen började med en agilityklass. Ed lyssnade på mig jättebra och vi diskade oss på att han tog fel tunnelingång.
Det ”lustiga” var att det var inte den ”lätta” ingången som låg i hundens väg han tog utan jag skulle gena lite och drog honom då till den ”svåra” ingången. Duktig vovve!
Gungan och A-hindret gjorde han bra (så bra som han kan för tillfället…), slalomen klarade han på andra försöket och handlingen i övrigt funkade finfint och inga rivningar.

Den andra klassen var en hoppklass och vi startade precis efter Eds favoritblandis Enzo. Ed blev taggad till tusen och hans matte blev lite ofokuserad.
Starten blev i alla fall lugn och fin men sen vart det plockepinn när matte inte visade ordentligt och slalom tog vi nog om 3-4 ggr för han ville gå ur två pinnar för tidigt. Han klarade dock ingången bra flera gånger.

Den sista klassen var ännu en hoppklass och startproceduren fungerade lika fint igen. Kom i sista stund på att jag ska ändra min tänkta handling inför det tredje hindret men den snabba vesslan hinner liksom lite längre än den inte lika snabbtänkta matten så vips hade jag visat honom runt hindret… Oups! Jag låtsades som om det var precis så vi skulle göra och fortsatte banan runt och det gick fort fort. Jiiises, hur ska jag hinna med…
När vi kom till slalom så var jag helt felplacerad och stod typ inne i slalom när jag vänt mig om…. Tror han klarade slalomen på andra försöket och när han väl kommit in rätt så gick det bra och han har en finfin teknik. Inga rivningar i detta lopp.

Jag är verkligen jättenöjd med vår lilla ”inoffdebut” som gick över förväntan. Ed skötte sig utmärkt och har ett tryck som heter duga samtidigt som han är oerhört lyhörd och lyssnar på minsta lilla signal från mig.

Inför den officiella debuten om dryga månaden så ska jag försöka få till ett ordentligt slalom. Har testat att sätta ner pinnar på gården, vilket gick bra för marken är inte helt frusen under snön, så nu kan vi träna lite oftare än en gång i veckan.

Voffs från oss!

// Elle

Annonser

Om Elle, Trombi & Ed

Ägare till två bruna doggisar. Trombi född 2004, heter till finare "Windedos Timberland", har tävlat agility men lever nu mysigt pensionärsliv. Ed född 2009, till finare används prefixet "Kelliegårdens", tävlar agility.
Det här inlägget postades i Elles inlägg. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Inofficiell debut

 1. Thereze skriver:

  Duktiga duktiga Eddan och Elle! 🙂 Jag längtar tills jag får se turbo Ed på planen! Kraaamar

 2. propiraya skriver:

  Håller med Thereze: duktiga ni! 😀

 3. Ann skriver:

  Wow! Vilken lyckad debut du har haft brorsan! Nu ska det bli skoj att få se er framöver på banorna!
  Puss från syrran Guess

 4. Axis den vackre skriver:

  Tjenixen du lilla pil. Min matte berättade för mig att hon varit och tittat på dig, hon sa att Du varit jättesnabb, ja ja, det får man se sedan, men det kan ligga lite sanning i det.
  Morsning hälsa Trombi att snart är det hans tur.

 5. Enzo skriver:

  Både min matte och jag tyckte att du var jätteduktig! Du är både min och mattes favorit bc ❤

 6. Husse skriver:

  Vad kul att ni gjort er debut! Ska bli kul att se på både Trombi & Ed nästa säsong 🙂

 7. agilityeboni skriver:

  Ni var kanonduktiga! Kul och se eran debut=)

 8. J.A skriver:

  Heja brossan :D!!!!
  duktiga ni är :D!!!
  längtar tills vi ses i sommar!!! som jag hoppas vi gör 😀

  kraaaam// PaXenlaxen

 9. Karin MD skriver:

  Kul med en så lyckad debut! Lycka till i fortsättningen! Vi kanske får se dig och Ed i Knivsta i februari?

 10. Marie L skriver:

  Härligt att det funkar så bra med Eddan på planen:-) GOTT NYTT ÅR med många kramar från oss

 11. Anna, Ace & Jay skriver:

  Kul att det går så bra 🙂 Hört ryktesväg att Ed är väldigt duktig 😉 när kommer den officiella starten??

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s