Kistamässan Dag 1

Idag har jag och Tompan varit på Kistamässan och tävlat. Förutom att ha tävlat har vi även träffat vår bästaste Thereze och Kejtan (som knep en fjärdeplats på sin andra start i hopp 3! GRATTIS GRATTIS!) och Tompans bästaste uppfödare Lena & Stig som han ÄÄÄÄÄÄLSKAR!

Såja, nu till lite tävlingsreferat.

Hopploppet

Dagen börjar med ett hopplopp. Det var en rolig bana med en helt OK start för oss. Börjar med ett hopphinder sen tunnelmedsläp och sen ska man 90 grader till ett annat hopphinder. När jag går banan så planerar jag att gå till tunnelmedsläp innan jag släpper den vilda Aussiepojken. Dock så blir jag bara sååååååå nervös när jag går in på banan och känner att jag inte klarar att gå så långt. Trombi är lite överladdad och river första hindret och jag är heeeeeelt fel placerad så svängen till tredje hindret blir STOR men sen så flyter loppet på perfekt 🙂

Agilityloppet

Sen var det så dags för agilityloppet. Starten börjar med hopphinder och balans på en raka och sen ska man in i slalomen från typ klockan 2 (alltså man kommer in i första porten genom att runda andra pinnen). Slalomingångar e ju inte vår starkaste sida och inte heller har jag något stopp på balansen så jag kan stanna honom och hinna före till slalomen vilket de flesta gör. Jaja, känner att det får bära eller brista och kör en snabb start (TACK Ingrid för tipset!). 
Trompan fixar kontaktfältet finfint och sen känner jag att det får bära eller brista och saktar in och drar ut honom så gott jag kan och skickar sen in honom i slalomen. Å han fixar det galant! Duktiga Trombi! Sen blir det ett hyffsat lopp, han är riktigt i gasen så jag tappar honom på två ställen men lyckas rädda upp dom. Tyvärr så missar jag själv ett byte och hamnar på helt fel sida om A-hindret vilket gör att jag inte hinner få ner honom på kontaktfältet så 5 fel åker vi på där. Känns lite surt när man ser hur långt en nolla räckt men det var jag nog inte ensam om att känna… Är hur som jättenöjd med loppet och Trombi skötte sig bättre än bäst 🙂

// Elle

Annonser

Om Elle, Trombi & Ed

Ägare till två bruna doggisar. Trombi född 2004, heter till finare "Windedos Timberland", har tävlat agility men lever nu mysigt pensionärsliv. Ed född 2009, till finare används prefixet "Kelliegårdens", tävlar agility.
Det här inlägget postades i Elles inlägg. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Kistamässan Dag 1

 1. Nina & Enzo skriver:

  Idag var ni på topp! Trist på de små tabbarna annars hade det gått väldigt bra! I morgon kommer det att gå ännu bättre!

 2. propiraya skriver:

  Fjantmissar, i morgon tar ni revansch! 😀

 3. J.A skriver:

  snart kommer det :D!!!….när du minst anar det ;)..ni är så duktiga =)

  Kramar från Paxe o mig

 4. Husse skriver:

  Kul och se att Trombis träning i skidspåren gett resultat. Snabb o go e han Tompan-boy 🙂
  Om bara matte kan se till och inte bli sååååå nervös och göra små misstag så kanske vi har en Champion-Tompa imorgon. Då ska det drickas champagne på söndagskvällen 😉

 5. Thereze skriver:

  Attans nerverna i första loppet för förutom starten så var loppet kanoners!!! Ni är jätteduktiga och Trombi ser fit for fight ut 🙂 Vi ses imorgon!

 6. Ann skriver:

  Imorgon kommer ni att ta revanch!!! Kul att det gick så himla bra idag förutom de där så missarna… Vi håller tummar och tassar!

  Ann och Guess

 7. Marie L skriver:

  Härligt att det går så bra med Trombi. Lycka till med kommande lopp:-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s