D E B U T E N avklarad

Nu är EddanPeddans debut avklarad! Vår sötaste lilla solstråle har liksom börjat tävla!  

Vi for iväg till Lagga ridhus som ligger en bit utanför Knivsta vid halvtvåtiden och mamma och Axis följde med som tryggt sällskap.
Var lite fundersam på hur banorna skulle se ut för som jag berättat tidigare så är EddanPeddan långt ifrån färdigtränad och det är mycket kvar att lära.

Agilityloppet

Agilityloppet var först ut och när jag såg banan tyckte jag den såg  rolig ut och relativt enkel. När jag gick banan upptäckte jag att det fanns en del hinderfällor, det är något vi inte tränat på, men det kändes som en bra utmaning. Mitt fokus låg på att vara lugn och hjälpa Ed så mycket jag bara kan. Balansbommen kändes som ett riktigt ”mission” för den har vi inte tränat på överhuvudtaget under vintern.

Loppet började med hopp slalom och Eddan klarade det galant! Sen körde vi två hopphinder tillbaka och möttes då av en ”makaronitunnel”. Ed tyckte det var lite för enkelt…hm…med ett hopphinder som fälla/drog och att man dessutom skulle ta tunnelöppningen rakt fram som låg närmast så han körde på en ”fel tunnelingång”! Disk.
Blev lite efterklok för jag kom på att jag ju redan börjat med ”höggenom” och ”vänstgenom” på träning och nu sa jag bara ”genom” fast jag var långt bakom… Får testa lite mer på träning och se hur han tolkar signalerna. Vi körde på och balansen gick strålande, likaså A-hindret. Vi tog en till disk när han valde att ta en extra tunnel men sen gick upploppet så bra det bara kan gå för oss för tillfället.

Summasummarum: lugn start, inga rivningar, excellent slalom, balansen och A-hindret helt OK (ingen gunga med), lyhörd hund och fokuserad matte som inte kände sig stressad 🙂

Att träna på: ”makaronitunnel” -säkra signaler, nu tog han fel tunnel efter däcket för vi gjort det i svängen innan i banan – alltså, träna däck/tunnel/hinder med olika val efter och variera.

Hopploppet

Sen var det dags för hopploppet. I mina ögon var det en rätt så svår bana och jag var redan på banvandringen osäker på hur långt jag själv skulle hinna.
Det var en lång start men vi har inte övat in långa starter ännu så jag sprang en del men tyckte jag hann hyffsat. Sen kom vi till mittenpartiet där jag innan varit tveksam och tjenahej vad jag hann med… Alltså jag kommer ALDRIG att bli snabbare än Eddan och det var bara till att ändra handlingen och köra lite bakombyten istället för att springa bredvid och riskera en vovve som hoppar in i mig. Det funkade super med bakombytena och han hade värsta hindersuget.
Har absolut inte tid för några funderingar på banan men förstår snabbt att vi inte haft några fel när publiken susar ”NEEEEEEEEEJ” när han tar hindret bredvid istället för slalom (bara ett hopphinder kvar efter slalomen).
Kan glatt erkänna att jag inte kände mig det minsta besviken när jag förstod att vi inte hade haft några fel utan bara OTROLIGT glad!

Summasummarum: lugn start, INGA rivningar, kunde stoppa honom vid EN fälla, lugn och fokuserad matte som kunde ändra handlingen under loppet för att hjälpa den lille.

Att träna på: återigen ville han ta ”sammasvängigen”. Det ”första” varvet tog vi hindret bredvid slalom, andra varvet skulle man ta slalom. Den lilla doggens minne e de inge fel på 😉

Jag är bara SÅ SÅ NÖJD med debuten! Den gick över förväntan! 
Jag bara längtar tills det blir gräs ute och vi kan träna ordentligt! Finns SÅ mycket jag vill lära lilla EddanPeddan.

Mellan vallningspassen såklart 😉

// Elle

Annonser

Om Elle, Trombi & Ed

Ägare till två bruna doggisar. Trombi född 2004, heter till finare "Windedos Timberland", har tävlat agility men lever nu mysigt pensionärsliv. Ed född 2009, till finare används prefixet "Kelliegårdens", tävlar agility.
Det här inlägget postades i Elles inlägg. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till D E B U T E N avklarad

 1. Thereze skriver:

  Grattis till en trygg och lugn debut 🙂 ni kommer ha en hel säsong med snygga lopp fulla av glädje 🙂 lilla eddan är stor nu, fast ändå inte… För oss kommer han alltid va lilla söta eddan!! Och jag tror inte heller du kommer hinna med racerraketen!! 😉 kramar

 2. Kickan skriver:

  Ni var grymma! Jäklar vilket tryck han har! 😀 Önskar att jag hade gjort som dig efter platta tunneln, för inte hann jag dit, å visst krockade vi! Väldigt snyggt jobbat av dig måste jag säga, inte så lätt alla gånger med SNABB hund 😉

  Kramis!

 3. Massa massa GRattis till en toppendebut :D!!!
  ni är såå duktiga :D!!!
  men hallå vart är filmen?????…sa ju att du skulle filma :P!!!
  kraaaam

  • Elle skriver:

   Hade filmkameran med men när jag filmade till en annan så tyckte jag att man såg så dåligt eftersom man stod på kortsidan och då struntade jag i att leta upp någon som kunde filma… SOrry!

 4. maria d. skriver:

  Grattis till en flygande debut! Jag sällar mig också till dubbeldiskskaran…;-)
  Men vi höll det vi lovade som sagt – att bara kuta på och ha kul! Tyvärr så missade jag dina lopp eftersom jag flängde runt och jobbade. Filmade nån – lägg ut i så fall – vill se!!!
  Nästa gång tar vi hem våra pinnar, eller hur?!

 5. Husse skriver:

  Grattis till den fina debuten Eddan och matte! 🙂
  Längtar tills ni tävlar på hemmaplan så man kan få se det ”bruna strecket” irl 😛

 6. Marie L skriver:

  Härligt att debuten gick så bra och synd att vi missade er, kom dit vid 5-tiden och kollade in ”släkten”.

 7. Nina skriver:

  Om Eddan river betyder det oftast att hans matte inte är 100% fokuserad, är sååå nöjd med min bästaste kompis som lyckades behålla fokus i båda loppen =)
  Att Eddan är snabbare än sin matte visste vi redan *skratt
  Synd att loppen inte blev filmade…

 8. Enzo skriver:

  Raraste Eddan är stolt över dig att du är så duktig! På tisdag ska vi träna ihop, ser fram emot det!

 9. Ann skriver:

  Men brorsan!!! Vilken debut!!! Vi längtar efter att få se dig irl:-)!!! Tala om vart ni ska nästa gång!!! Vill se er!! Kram

 10. Axis skriver:

  Bra gjort Eddan. En annan fick sitta i bilen och fick inte se när du var racerhund på planen men min matte såg, tyckte att du skötte dig galant. Vad då diskade, det var ju första gången Du tävlade. Du sa till mig när vi åkte därifrån – det här ska inte hända så många gånger till, att jag diskar mig vill säga. Käft på re. Hälsa till brorsan din därborta på söders höjder.

 11. Michaela skriver:

  Härlig debut 🙂 Bruningarna är naturbegåvningar 😛

 12. Malin och Emil skriver:

  Grattis grattis!! Skönt att ha den avklarad! =)
  Lycka till i framtiden också!

  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s