Örebrorapport

Igår var jag och den lille iväg på agilitytävling i Örebro.

Dagen började med en inofficiell agilityklass men vi tog lite sovmorgon och tänkte strunta i den. Vi hann dock till vårt startnummer så jag gjorde en egen liten bana och passade på att träna kontaktfält en extra gång. Gick mycket bra.

Agilityklass

Sen var det då dags för agilityklass ett. För oss var det en lite klurig start. Bestämde mig för att göra ett bakombyte på tredje hindret och det är ingenting vi övat på i en startsituation men det löste sig bra och han fick en finfin väg.
Gungan straxt efter gjorde han jättefint. Därefter skulle man ta två hinder som i en kurva och eftersom han känts lite ”klistrig” (ovanligt för att vara han…) på inoff klassen så bestämde jag mig redan på banvandringen för att hjälpa honom ut på det bortre hindret istället för att släppa och hinna med ett önskat framförbyte.

Eftersom vi kom från stillastående (gungan) och den lille är rätt så…hm…snabb å hinner långt med sina LÅNGA ben så hann jag inte komma i någon position för att ”hjälpa” honom över bortre hindret så han genade in till mig och vips så hade vi en vägran.

Resten av loppet flöt på hur bra som helst!

Hopploppet

Straxt efter tolv var det dags för hopploppet. Banan kändes rolig men jag kunde inte riktigt bestämma mig för hur jag skulle lösa starten. Lämnar honom inte mer än max till andra hindret ännu så jag kunde inte placera mig där jag helst ville vara.

När vi precis ska starta så tänker jag att jag kommer definitivt inte hinna dit jag vill och velig och okoncentrerad ställer jag mig på starten. Ingen bra kombo… Dessutom hade jag inte ätit något sen tidig morgon – my mistake verkligen!

Jag hann såklart inte dit jag ville och hade dessutom inte någon alternativ lösning på vad jag då skulle göra så då brister koncentrationen ännu mer. En vägran som sen följs av 5 fel i slalom för att JAG DRAR ut honom för tidigt. FY FY matte! Tar om och hjälper honom genom hela och då går det  jättebra. Sen fortsätter jag banan utan att jobba med min duktigaste lille Ed och han river 3 hinder då hans matte fokuserar mer på banan än honom…

Jaja, man kan inte va på topp jämt 😉

Är hursom supernöjd med EddanPeddans insats! Som vanligt 🙂

// Elle

Om Elle, Trombi & Ed

Ägare till två bruna doggisar. Trombi född 2004, heter till finare "Windedos Timberland", har tävlat agility men lever nu mysigt pensionärsliv. Ed född 2009, till finare används prefixet "Kelliegårdens", tävlar agility.
Det här inlägget postades i Elles inlägg. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Örebrorapport

 1. Du ska vara jätte nöjd med den lilla prinsen. Ni var jätte duktiga!!!!

  // kramar

 2. maria d. skriver:

  Det ser fint ut för framtiden Elle!!! Påt igen bara så sitter nollorna där sen! 🙂

 3. Husse & Trombi skriver:

  Bra att ni är nöjda och att Ed är lyhörd 🙂
  Trombi undrar när det är dax för honom, du har inte sagt nåt säger han…

 4. Enzo skriver:

  Att våra mattar inte lär sig att de måste äta så de får energi då de är på tävling, hur ska de annars orka springa snabbt och visa rätt?
  Jag tycker som alltid att du var duktig, det vet du ju 🙂

 5. Axis skriver:

  Sorry Eddan, har inte haft tillgång till någon dator. Inte kunnat writat, ont i en tass men nu är det bättre. Du är p.g. kanske åker jag med dig till Råttvik och pepprar dig, who knows.

  Hälsa brorsan! Käft på Er från den vackra Flaten i Märsta. Nu kommer min Matte och ryar att jag ska hälsa till Er, nu är det gjort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s