Träningsrapport o hjälp från oväntat håll…

Här hemma har vi fokuserat på lydnadsträning sista tiden. Agilityträningen har i princip helt uteblivit då vi väntat på att utomhusträning ska vara möjligt.

Lydnad

I lydnaden träter vi på med främst störningsträning. Jag har masat mig i väg till klubben några gånger och försöker hitta lite nya ställen att träna på.

Jag har tidigare skrivit om att Ed inte har snabba lägganden. Han KAN lägga sig snabbt men jag har tyvärr belönat hans långsamma lägganden oxå (han e inte en sån där BC som typ ”tappar” benen utan fick han själv bestämma så vill han ”smyga” ner i liggande…) så nu håller vi på att träna om det lite.

Förutom att träna ettans moment så kör vi även många av elitens, eller rättare sagt jag tänker på elitmomenten när vi tränar. Kör lite sittande under gång, introducerar metallapporten, vittringsapportering, lägger in stå i fjärren, ställande och läggande inkallning, skick till rutan med mig en bit bort m.m.

Nåt jag inte tränat så mycket är platsliggning tillsammans med andra. MÅSTE försöka få till det innan vi ska tävla men om inte annat så kan man få hjälp från oväntat håll! Kolla vem som ställde upp när Ed & Trombi tränade på lunchpromisen (klicka på bilden så ser ni tydligare…):

Hjälp från oväntat håll...

Agility

Igår var vi iväg och körde agility utomhus för första gången i år! Båda hundarna fick träna och det gick verkligen SÅ bra! Trombi ser jättefin ut i kroppen och hoppade jättebra! Positivt!

Eddan trodde jag skulle vara lite vild eftersom han inte kört på ett tag men han visade mig återigen att han har 100% fokus när vi kör agility! Han imponerar verkligen på mig, ”tappar” liksom aldrig huvudet utan koncenterar sig ALLTID till max!

Jag har börjat träna in lite längre starter på luncherna (vi går förbi några lekplatser med staket) och jag testade detta och det funkade klockrent även på agilityplan.
Ed har ju långa ben och maxad spänst men visst blir jag både förvånad & lite impad när han tar ETT avstamp mellan två hinder som det är dryga 6 meter mellan…och då står dessutom det ena hindret med 90 graders vinkel mot det andra. Han har liksom inte så mycket rutin ännu men kan ändå redan nu bedömma avståndet riktigt…
Mycket nöjd var jag också med att varken Ed eller Trombi rev ETT ENDA hinder på hela träningen.

Jag har ju redan från början kört mycket på hindernamn i träningen och tänkte att jag skulle se hur mycket som fastnat i EddanPeddans huvud…
Ställde upp en liten kombination med två hopphinder och gunga. Hundens ”naturliga” väg var hopp hopp för dels stod gungan snett till höger bakom hopphinder två och dessutom placerade jag mig själv till vänster om hopphinder ett så att draget till vänster blev väldigt starkt. Så fort han hoppat första hindret sa jag ”gungan”.
Nog har hindernamnen gått in alltid för utan tvekan så tvärnitade han framför hopphindertvå och sprang höger runt hindret för att ta gungan 🙂

// Elle

Annonser

Om Elle, Trombi & Ed

Ägare till två bruna doggisar. Trombi född 2004, heter till finare "Windedos Timberland", har tävlat agility men lever nu mysigt pensionärsliv. Ed född 2009, till finare används prefixet "Kelliegårdens", tävlar agility.
Det här inlägget postades i Elles inlägg. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Träningsrapport o hjälp från oväntat håll…

 1. Husse skriver:

  Skatan! Den med flera polare brukar dyka upp när jag går med hundarna på ängen, Inte visste jag att den är GRYM på lydnad 😀

 2. Carro, Happi o Milli skriver:

  Haha snällt av skatan att ställa upp!!!!

 3. Axis skriver:

  Antingen tycker Skatan att han är lik hundarna eller tvärtom. Jag är lik en Trana jag. Käft på Er mina bröder

 4. Ann skriver:

  Vilken bra hjälp med platsliggningen!!! Kanske kan fråga skatorna här om de vill hjälpa till… Annars är det ont om träningskompisar till just platsliggning….

  Kul att träningen funkar så bra!
  Kram Ann och syrran Guess

 5. Anna, Ace & Jay skriver:

  *hehe** platsliggningshjälp uppsakttas ju alltid. Var ju nästan rätt färg iaf 😀

 6. maria d. skriver:

  🙂 gulligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s