Alundarapport

Idag var jag, EddanPeddan, min mamma och den vackra bruna flaten från Märsta i Alunda för att Ed skulle tävla agility.

Resultatet blev 15 fel i varje lopp men det låter ”värre” än de va 😉

Hoppklass

Vi började med en mycket rolig hoppklassbana. Har lite olika alternativ till handling i mitten på banan men beslutar mig för att våga lita på vovven i slalom och lämna honom lite.

Börjar med hopp, hopp och sen in i en makaronitunnel. När Ed kommer ut ur tunneln så gör matte ett misstag och släpper vovven med blicken vilket resulterar i att jag hör ett metalljud och förstår att han rivit.
Gör sen ett bakombyte på slalom som funkar finfint men mitt i slalom flyger vovven ur och ser allmänt förvirrad ut? Jag fattar ingenting och tar tillbaka honom och gör om. Glömmer i mina funderingar om vad som hände i slalom att lämna honom och vi får en vägran som ”följdfel” två hinder efter slalom.

Annars flyter loppet på fint och han är bara för underbar att köra min ”lilla” bruna räser!

Efter loppet får jag förklarat för mig att anledningen till att han flög ur slalom var att då välte lättmetallhindret han slagit i och skramlade en hel del!
Han är lite känslig för ljud (han är skottfast…) och flyger gärna iväg med ”eld i baken” men har aldrig någon kvarvarande rädsla.
Jaja, kändes skönt att få en förklaring till det konstiga beteendet.

Agilityklassen

Även här en rolig bana med en hel del utmaningar. Som tredje hinder hade vi balansbommen och vår uteblivna balansbomsträning visar sig mer och mer… Han var såååååååååå försiktig och när han väl kommit upp så ville han hoppa ner sötisen… Såg vad han tänkte och stöttade honom över den och han gjorde ett fint kontaktfält.

Slalomen går finfint och sen kom vi till svårighet nummer ett på banan. Ett slags staket som var vinklat så att det togs som i en rak linje och avståndet mellan hindrena var nog inte mycket mer än 5 meter.
Efter att EddanPeddanLångBen hoppat 2 hinder så landade han vääääääldigt nära hinder nummer 3 och med en bakombytande matte blev det lite för mycket. Bom ner i marken. Tror han rev med frambenen.

Sen gör matte ett mistake och springer från vovven som kommer ut ur en tunnel för att hinna till A:et. Fy matte, vi har inte slutat hjälpa vovven på träning, inte göra det på tävling… Pinne ner igen.
A:ets kontaktfält gör han jättefint.

Efter A:et kommer klurighet nummer två. Hinna bort till tunnel och ta ett ”osynligt” hinder en bit bort. Vovven ser inte hindret och det blir en fulsnurr och sen mycket konstig hoppvinkel – pinne ner igen.

Avslutar fint med ett bra stopp på en lätt lätt gunga, mycket beröm från matte, och ett bra ”fram” på de två sista hindrena.

Duktiga Duktiga EddanPeddan!

Nu ska vi försöka få till några träningar i veckan. Vet mycket vi behöver lära oss!

// Elle

Annonser

Om Elle, Trombi & Ed

Ägare till två bruna doggisar. Trombi född 2004, heter till finare "Windedos Timberland", har tävlat agility men lever nu mysigt pensionärsliv. Ed född 2009, till finare används prefixet "Kelliegårdens", tävlar agility.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Alundarapport

 1. Ann skriver:

  Åh, va han är duktig brorsan!!! uppflyttade till tvåan i lydnaden!!! GRATTIS!!!! Sen blir det ju inte sämre i agilityn!!! Ni kommer att bli hur bra som helst!!!Kram

 2. Matilda skriver:

  Ni e såå duktiga! Jag diggar din bruna räser:)

 3. Axis skriver:

  Sorry Eddan Peddan, att jag var så attrakerande att Du tittade på mig hela tiden och inte på de smala spagettipinnarna. Nästa gång är jag nog inte med, men en annan tycker att Du var snabb som en pil, så du hade nog dina tassar vid marken kanske, såg inte så noga.

  Käft på re från du vet den vackre empatiske polaren Axis

 4. Trombi skriver:

  Ni är duktiga EddanPeddan men vänta bara och se, imorgon är det jag som kör med matte, då ska dufå se på results 🙂 Jag är något överviktig pga dental men det låter jag varken bekymra mig eller matte. Det é jag som e Trombi the racer 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s