Oxelösund- & Västeråsrapport

Oxelösund

I lördags åkte jag och Trombi iväg till Oxelösund för en dubblerad klass3tävling.

Den pigga vovven har legat i hårdtrim gällande motion så döm om vår förvåning när vi i mitten på veckan känner att han är lite…hm…tjock igen! Boven i dramat visade sig vara de Dentalsticks han fått varje kväll… SLUT med det nu!

När Trompan har lite övervikt så vill han inte springa så fort men jag tyckte ändå att han hade hyffsad speed i loppen och det sista loppet för dagen hade han riktigt bra tryck!

Resultaten då:
Första agilityloppet krasch i första hindret och en vägran på slutet.
Första hopploppet gick vi nolla men starten passade inte oss (massa tvära svängar) så vi åkte på lite tidsfel.
Andra hopploppet 10 fel. Ett av hopphindrena var på 60 cm och skulle tas från både ena och andra hållen (några andra hinder mellan så klart…) och det rev han båda gångerna. Lite slarvigt tyckte jag för oxern som jag oxå tror var satt på 60 cm klarade han utan problem!
Andra agilityloppet blev en disk. Många månader sen vi tränade på tunnel under A så han tog A:et istället för tunnel. När jag gjorde om så satt ”genomkommandot”. I övrigt ett fint lopp.

Summasummarum så är jag jättenöjd med säsongsdebuten.
I år ska vi träna lite grann mellan tävlingarna och idealvikten kommer säkert vara nådd redan till Knivstas tävling nästa helg så det känns mycket bra!
Och jag blir så varm i hjärtat när jag ser hur roligt Trombi tycker det är att köra agility. Han ÄLSKAR det!

Västerås

På söndagen åkte jag & Ed till Västerås för en dubblerad Hoppetta. Fick finsällskap av mamma och Axis!

Första klassen var lite klurig. Alltså mycket kan bli klurigt med en långbent vovve som inte har några problem med att ösa järnet…
Att hindrena låg på 60 cm kändes inte helt OK eftersom vi inte har mer än typ ett hinder på den höjden på våra träningar…

Löste dock banan hyffsat bra. Två bakombyten som blev lite sisådär men jag tog det så lugnt jag bara kunde och hjälpte honom hitta linjerna. Fyra hinderbommar ramlade ner men jag upplevde det inte som slarv utan jag tyckte att han försökte hoppa över. Inte lätt för räservovven när man aldrig tränat på den höjden ordentligt.

Inför hopplopp två kände jag mig redan innan lite uppgiven inför de höga hindrena och det tror jag att Eddan kände av för han tänkte starta direkt när jag lämnade honom. Röt till med ett stanna varpå han stannade direkt och tog tillbaka honom varpå han stannade kvar fint. Sen….

…mitt i banan så var det en sträcka med fyra hinder i en lite krokig rad och då passade jag på att tydligt säga ”HOPPA” vid varje hinder och då kunde den lilla lyfta fint på tassarna! DET enda jag minns från det loppet 😉

På lördag kör Peddan och jag en dubblerad klass1 i Avesta.
Redan igår var vi och tränade på 60-cm hinder. Gick MYCKET bra 🙂

// Elle

Annonser

Om Elle, Trombi & Ed

Ägare till två bruna doggisar. Trombi född 2004, heter till finare "Windedos Timberland", har tävlat agility men lever nu mysigt pensionärsliv. Ed född 2009, till finare används prefixet "Kelliegårdens", tävlar agility.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Oxelösund- & Västeråsrapport

  1. Trombi skriver:

    Jag tyckte det var jätteskoj och undrar när JAG ska få åka på tävling nästa gång? Hoppas det är nära så att min husse kan följa med. Jag brukar tagga till det där lilla extra när han är med! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s