Dala-Floda och Knivstarapport

Har varit på några tävlingar den senaste veckan så här kommer rapport:

Dala-Floda

I lördags åkte jag och Emelie med doggsen upp till Dala-Floda. Efteråt kändes det lite smått crazy att åka bara över dan….speciellt när man räknade att vi varit borta över 18 timmar för 6 lopp á ca 40 sek…

Jaja, kul hade vi i alla fall och näääääääääära var det att plocka pinns 🙂

 Ed var först ut på morgonen och började med agilityklass. Nu hade jag tränat några pass så det var spännande att se om han skulle fortsätta med sin semesterstil ”tadethinderduseroavsettommatteropar” eller återgå till sitt lyhörda jag. Skönt att upptäcka att det var det senare scenariot som utspelades på banan 🙂

Har dock förstört våra tävlingsstarter genom att själv ”tjuva” så nu tror den lille att han själv väljer att starta när jag vänder ryggen till… Han kraschade första hindret och sen diskade jag oss på ett ”enkelt” ställe men han tog kontaktfälten perfekt och lyssnade på sin matte HELA tiden och förutom första kraschen så lyfte han på dom små tassarna över alla hinder!

Sen var det hoppklassen. Redan när jag gick banan förstod jag att det skulle bli lite svårt för oss. Korta avstånd är klurigt för Peddan med sina långa spiror men han hoppade återigen så fint och kämpade för att ta alla hinder jag visade! Lite oturligt puttade han till slutet på långhoppet men så nöjd i alla fall! Även starten funkade då jag nu tittade på honom vilket ledde till att han satt kvar som ett litet ljus tills han fick OK.

På eftermiddagen var det dags för Trompan att köra och först ut var agilityklassen. Matte blev disträ när han HOPPADE gungan LÅNGT innan marken så det blev en disk några hinder efter men han var lyhörd och hoppade finfint.

Hoppklassen gynnade inte vår flygande start så där missade vi några sekunder plus fick en vägran men sen flöt loppet på finfint utan några fler fel! DUKTIGA Trompan!

Knivsta

Igår kväll var Trombi och jag iväg till Knivsta och tävlade. Trombi var mycket nöjd för han fick vara själv med matte och dessutom var älskade mammis med som supporter 🙂

Först var agilityloppet och det var skönt att se att en stycke träning på gungan hade gett resultat! Trots nedförslut och att det var andra hindret så tog han den jättefint!

Fick tyvärr en femma på balansen men det var inget ”tjuvhopp” utan jag släppte honom för tidigt. Han går ju inte ända ner på tävling och hans matte har inte riktigt tid att kolla…hm…att han är på så OKejet kommer ibland fast han inte är på. Ska försöka få till något träningspass på balansen så kanske det kan fixa till sig.

I hopploppet satte vi en efterlängtad nolla! Jippie! Återigen var det en bana som inte precis gynnade vår flygande start. Hinder nummer 2 var en oxer och man skulle göra en snäv sväng till ett hinder som stod precis bredvid men jag hann inte riktigt med så Trompan satsade järnet mot ett hinder som stod 6-7 meter framför oxern….MÅNGA DYRBARA sekunder försvann där men en nolla är en nolla och vi är så glada för den 🙂

// Elle & Doggsen

Annonser

Om Elle, Trombi & Ed

Ägare till två bruna doggisar. Trombi född 2004, heter till finare "Windedos Timberland", har tävlat agility men lever nu mysigt pensionärsliv. Ed född 2009, till finare används prefixet "Kelliegårdens", tävlar agility.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Dala-Floda och Knivstarapport

 1. emilie skriver:

  Vad duktiga du och trombi är!! Grattis till nollan!!! 😀

 2. propiraya skriver:

  Nolla är alltid nolla 🙂 grattis!

 3. Axis skriver:

  Tjenixen mina bröder. Bra att Ni är igång, en annan tar det väldigt lungt i denna värme, förstår inte varför man inte när man är en vacker hund, ska kunna ta av sig pälsen på sommaren, svettigt, kan ju inte gå några långpromenader.
  Trompan, min Matte berömde dig när hon kom hem till mig. Matte tyckte att du varit jätteduktig, hon sa att hon hade varit nervös när Ni skulle in på plan. Förstår inte vad nervös betyder, det är säkert ett positivt ord hur som helst.
  Käft på re. Hälsa lilla Eddan, att han och jag hade mysigt när Vi var hemma själva igår kväll.

 4. EmelieGucciHugo skriver:

  Det var verkligen ett jättefint hopplopp! Något ni ska vara väldigt nöjda med! 🙂

 5. Ann skriver:

  Det var kul att se er i Dala-Floda! Ed går verkligen jättebra!!! Puss på nosen brorsan! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s