SalaRapport

Lördag var det dags för Trompan att köra 2 lopp i Sala. Tvekade redan på morgonen om jag skulle åka eller inte för kroppen kändes SÅ slö. Väderomslag är ju inte direkt en hit för lederna och plötsligt var det 26 grader och sol!

När vi körde agilityloppet så fanns det typ ingen kraft i kroppen. Kändes knappt som om jag skulle orka runt banan och Trompan verkade tycka att matte hans var lite knasig 😉 Vet inte hur många fel vi hade när jag struntade i att jobba in honom i en sväng så då vart det disk.

Sen var det dags för en knepig hoppklass där jag inte alls kunde tänka mig att vi skulle få till vår flygande start. Den hade jag inte behövt oroa mig för…Trompan löste den strålande och det var inte bara min kropp som piggnat till utan raketAussien hade vaknat och snippsnappsnut så var loppet slut när han snabbt som en blixt var över ett hinder jag ABSOLUT inte räknat som en fälla…

Han var lite allmänt galen så efter disken försökte jag knappt köra banan som den var utan han fick ta ”lättaste” vägen över hindrena. LYCKLIG Aussie 🙂

söndagen var det dags för EddanPeddan och först ut var hopploppet.
Kändes ok på banvandringen men vid ett ställe var jag osäker på om jag skulle välja ett framförbyte eller bakombyte. Bestämde mig för framförbyte men sedan så ser jag ett annat ekipage som inte hinner detta så då beslutar jag mig för att köra på bakombyte. Fel beslut för jag fick istället stå och vänta för att göra bakombyte och gör detta för tidigt så pinnen faller sakta till marken… Jaja, my mistake.

Sen dags för agilityklassen som för en gångs skulle var en klass ett som inte typ ”tvingar” en att göra massa bakombyten. Kände att jag kunde välja en offensivare handling och få till vägarna bra.
Visste att första rivningsrisken var på en sträcka där jag skickade fram Ed – låga hinder och knappa 5 meter mellan – och där kom den första rivningen. Tror han rev med frambenen för att han kom för nära hindret.
Andra rivningen tar jag helt på mig, vet att han inte klarar att ta hinder när jag sticker åt ett annat håll men vi hade ju redan en femma så jag testade och förutom att en pinne ramlade så funkade det fint.

Jättenöjd med Eddans båda lopp. Vi har liksom kommit in i flytet igen och jag känner att jag koncentrerar mig hela loppen igenom.

I veckan ska den lille få träna lite studshopp samt hopp med tryck o släpp.

Trompan kör ”fys” som vanligt 😉

Fyra lopp vardera väntar i Kungsör i helgen men med risk för LÅNGA dagar så får vi se hur många det blir.

// Elle

Om Elle, Trombi & Ed

Ägare till två bruna doggisar. Trombi född 2004, heter till finare "Windedos Timberland", har tävlat agility men lever nu mysigt pensionärsliv. Ed född 2009, till finare används prefixet "Kelliegårdens", tävlar agility.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till SalaRapport

 1. Thereze skriver:

  Duktiga duktiga vovvar!! Och duktig matte som körde offensivt – me like!
  Självklart ska du köra FYRA lopp! Annars får du skämas 😉 Ta chansen att köra flera lopp på samma dag när du kan och chansen att bli uppflyttad.
  Största kramen till er!

 2. Thereze skriver:

  skämas… är värre än skämmas! 😀

 3. Axis skriver:

  Ja mina bröder, från höjder till dalar, nä jag menar Sala. Klart att det är bra gjort av Er. En annan har ju inte kommit på det där Ni håller på med. Jag är enbart så lycklig när jag får apportera, de Ni.
  Vi ses, käft på Er.
  Min matte hålsar till Er alla

 4. Michaela skriver:

  Vilket team ni är 🙂 Vi ses i Kungsör och då minsann ska jag ta mig igenom banorna 🙂

 5. Ann skriver:

  Duktigt gjort!!! Visst är det härligt när man hittar flytet!!!!

  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s