KungsörRapport

Först ut på lördagen (Trombi vilade lördag…) var Peddans Agilitylopp. En riktigt svår slalomingång för att vara klass ett men Ed klarade att gå in rätt men tog inte mitt bakombyte så han tog en STOR sväng innan han kom in rätt i andra porten.
Några hinder senare dök vår stötesten makaronitunneln upp och där sa det vips så satt han i fel ingång. Varför ta den lätta ingången liksom….

Sen var det dags för hoppklassen som kändes rätt så OK förutom på ett ställe där enda alternativet (för oss…) var ett trist bakombyte där man hamnade efter vovvisen.
På det stället fick vi en vägran då jag nästan får in honom till hindret men tyvärr blev det en snurr… När vi väl hade fått en vägran så slarvade jag i ett skick på ett hinder så där åkte vi på en vägran till. Totto 10 fel.

söndagen började vi med Trompans hopplopp. Jag tar det OTROLIGT DUMMA BESLUTET att ändra min handling, till ett alternativ jag ratat på banvandringen, typ två hundar innan vi ska starta. SJÄLVKLART åker vi på en vägran där och jag blir riktigt sur på mig själv och slarvar igenom oss resten av loppet (disk för jag struntade i att ta om missat hinder…).

Sen är det agilityloppet och jag beslutar mig redan innan för att fokusera på balansbommen som är lite svajjig för oss så vi tar det riktigt lugnt ända ner i backen. Två hinder efter gör han en hinderkrasch men i övrigt flyter allt på bra! DUKTIGA TROMPAN!

Sen är det dags för Eds hopplopp. Känner mig riktigt trött och ofokuserad när vi kör lite framhoppning och sen blir Ed jätterädd för några barn som är i närheten.
Banan har en rolig start men i mitten finns det ett parti där det är kort mellan hindren och man (vi…) tvingas återigen (trist återkommande banläggning i klass 1…) till ett bakombyte.
Hunden innan oss kraschar totalt ett av dessa hinder och jag är rätt så säker på att vinkeln är ÄNNU SVÅRARE när hindret ställs upp men jag orkar inte påpeka detta för domaren. Blir ju i alla fall lika för alla doggs efter oss (jag hade startnummer 22).

Ed är fortfarande lite skraj (barnen…) när vi ska starta så det blir halvt om halvt en tjuvstart och trötta jag tappar koncentrationen helt och snipp snapp snut så var sagan slut efter 3 hinder. Återigen en makaronitunnel som tog oss…

Sen är det dags för agilityklassen som är en SVÅR klass ett.
Vi tränar rätt så svåra kombinationer så jag är inte orolig för banan i sig men på ett ställe måttar jag upp 4-5 m mellan två hinder och vet att det blir svårt för Ed att hinna med att hoppa.

Åker tyvärr på en disk innan när jag gör ett IDIOTISKT framförbyte framför ett däck som följs av en makaronitunnel.

Ja, ni läste rätt – MAKARONITUNNEL.

Min hunds svaghet kan man ju lätt säga och då gör den dumma matten ett byte så att hon D R A R in den duktiga vovven i fel ingång!!! 
Jaja, kan ju trösta oss med att vi ändå ändå aldrig tagit oss runt nollade för det fanns inte en chans på jorden att klara av att ta dom två hindrena som stod med kort avstånd. Försökte två gånger men han missade hela tiden det andra hindret.

Summasummarum av helgen så är jag MYCKET NÖJD med att Eddan inte petade ner många bommar! På lördagen föll ingen och på söndagen var det bara 2 som ramlade i samband med usel handling/omöjlig vinkel.

Trombi skötte sig STRÅLANDE och hoppar så himla fint! Hopploppet hade kunnat bli riktigt bra och kraschen i agilityloppet var inte mycket att göra åt.

I veckan ska Ed fortsätta köra hoppträning med fart och fläkt och Trompan ska lära sig ett nytt beteende på balansbommen där han idag förlorar dyrbara sekunder.

På lördag Väsby med Trompan och på söndag Alunda med Peddan!

Ikväll – bääääääää!

// Elle

Annonser

Om Elle, Trombi & Ed

Ägare till två bruna doggisar. Trombi född 2004, heter till finare "Windedos Timberland", har tävlat agility men lever nu mysigt pensionärsliv. Ed född 2009, till finare används prefixet "Kelliegårdens", tävlar agility.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till KungsörRapport

 1. Dix skriver:

  Ni är så flitiga o det är så roligt att läsa era rapporter! Kram från Skåne o Fridarpsflocken 🙂

 2. Michaela skriver:

  Dessa bakombyten.. Är inte heller förtjust i dem. Det blir att träna bakombyten hela vintern 😛

  • Grejjen är att i mina ögon så betyder ett bakombyte sväng tight dit jag är på väg (vilket Peddan kan OK…).

   Dom här kombona som typ endast förekommer i klass ett där jag tvingas släppa vovven för att göra ett bakombyte och sen ska lyckas få vovven till nästa hinder som står 5-6 meter bort snett till höger/vänster gillar jag INTE. Dessutom är det inte helt ovanligt att man där måste göra ytterligare ett bakombyte – å lägg gärna till att man helst bör vara FÖRE hunden vid hindret därefter 😉

   Vi klarar dessa byten OK om det är mer än dryga 5 m mellan hindrena men 4 till knappa 5 meter är SVÅRT för EddanPeddanLångben 🙂

 3. Axis skriver:

  Ja Ni mina bröder på söder. Ni kör Er agillity, det är bra. Idag torsdag den 8 September tycker jag det är alldeles för mycket vatten som kommer uppifrån. Matte satt på mig min regnkappa, som jag nästan rivit sönder tidigare, och visp när Vi var ute på promenad, lyckades jag få av mig hela. Tror att jag slipper den nu. Ha det bra mina bröder. Käft på Er från den vackre i Märsta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s