BollnäsRapport

Trompan och jag  var upp till Bollnäs i helgen och körde 8 agilitylopp!!!

Jättekul att köra så många lopp men minst lika roligt var själva äventyret med Nina & Enzo!

Att min mammas kusin dessutom bjöd oss på en supergod middag när vi kom upp och att vi hann med att fika hos min gulliga tremänning gjorde ju inte vistelsen sämre 🙂

Så, nu kommer lite agilityreferat:

LÖRDAG

AG A
Inleder dagen med ett agilitylopp. Vi åker på en femma på balansen vilket jag köper helt. Han får fel på balansen i tre lopp och det är samma scenario – han går ner och stannar nästan helt och hoppar sen direkt ovanför kontaktfältet (förutom i ett, där tror jag faktiskt han var på…) när jag ger mitt OK. Jag är alltför stressad i ett agilitylopp för att kunna fokusera på hans tassar och eftersom vi inte har något ”ÄndaNerIBackenFält” på tävling så blir det oftast ett för tidigt avhopp.
Har dock klurat på en ny taktik som vi nog ska kunna få in till nästa säsong!

Vi får även en lite vid sväng på ett ställe men i övrigt går loppet super!

HO A
Hopploppet gör jag en tabbe och förutsätter att vi åker på en vägran när han inte tar en tunnel (vilket vi inte har fått…) så jag slarvar lite och låter honom springa genom första och andra porten i slalom på väg till ett annat hinder. Inte tänka att man fått fel på plan….

AG B
Här får vi återigen en femma på balansen och jag tappar honom även lite i en sväng i mitten på banan men i övrigt ett superlopp!

HO B
En rolig bana och Trombi och jag öser på järnet och får till de flesta svängar fint. Loppet avslutas med en makaronitunnel och sen ett hopphinder. Jag lämnar honom i tunneln och springer i mål varpå Trombi springer efter mig!!!
Han hoppar INTE hindret! NEEEEEEEEEJ – jag trodde vi var nollade men som ”tur” är så har vi fått en rivning i mitten på banan så då var den kvällen räddad…. Oj vad jag grämt mig och ältat om det bara varit vägran på sista hindret!

SÖNDAG

AG A
En enkel agilityklass där vi får en balansfemma och en rivning samt lite stora svängar.

HO A
En klurig start för oss med flygande start. Åker på en rivning när vi försöker klara oss genom starten och det tar lång tid innan vi äntligen klarat oss till tunneln som är hinder nummer fyra. De som kan lämna vovven i starten var nog där någon/några sek innan oss… Sen går loppet galant!

AG B
Blir så glad när jag ser banan för innan balansen är det en makaronitunnel vilket betyder att jag kan lämna honom och hinna till slutet av balansen före honom. Då brukar jag få ner honom i backen riktigt snabbt och kanske kanske kan vi få en nolla!
I mitten av banan är gungan och man tjänar på att lämna vovven, vilket jag inte kan, så jag rycker lite för tidigt och då hoppar han ett ”gränsfallshopp” och upp åker domarhanden… Luften går ur mig lite så vi åker på två vägringar i hoppsekvensen efter. Men balansen då? Jovisst klarar han den galant detta lopp….

HO B
En i princip omöjlig start för ”flygande” vovvar – hopp, däck, ca två meter efter däcket står två hopphinder man inte ska ta utan springa emellan för att ta ett hopphinder lite längre bort.

Jaja, vinna eller försvinna. Jag släpper Trombi och satsar järnet bort mot tredje hindret och trot eller ej men vi lyckas ta rätt! Sen tillbaka och ta ett av dom andra hindrena vilket han tyvärr river… DÅ känner jag verkligen av min sträckning jag fick efter första loppet. Halta Lotta försöker med nöd och näppe låta den glada galna Aussien ta resten av banan men det går väl sisådär…

Summasummarum:

 •  vi fick femmor på balansen i tre av fyra lopp men det är något jag ”räknar” med
 •  fyra rivningar där två av rivningarna har varit ”slarv”  (dock  vid svåra situationer). De andra har varit p.g.a. att jag inte hunnit med att visa rätt
 • A-hindrets springande kontaktfält har funkat SÅ HIMLA bra i alla lopp!
 • starterna har i 6 av 8 lopp passat vår flygande start perfekt
 • min sträckning i låret som jag fick efter söndagens första lopp ökade kanske inte chanserna att prestera på topp men jag kämpade på så gott jag kunde. Så här dagen efter känns det kanske inte som ett lyckat koncept att springa med en sträckning…
 • hade önskat mig en större blandning av banor. Nu var dom flesta i lättaste laget så jag saknade några riktigt riktigt svåra där man fick något att bita i.
 • Bollnäs BK är bara SÅ himla proffsiga och tillhör den skara klubbar som inte ödslar bort en sekund! EFFEKTIVA till tusan!

I helgen som kommer väntar pinnjakt för Eddan på lördag och DM för båda doggsen på söndagen men vi får se hur det känns i ljumske/lår när helgen närmar sig. För stunden kan jag inte gå normalt så just nu känns inte en start i helgen så himla nära men vi får se.

Trompan hälsar att det var som att vara i himmelriket att få köra 8 lopp på en helg!

Han trodde knappt det var sant 🙂

// Elle

Annonser

Om Elle, Trombi & Ed

Ägare till två bruna doggisar. Trombi född 2004, heter till finare "Windedos Timberland", har tävlat agility men lever nu mysigt pensionärsliv. Ed född 2009, till finare används prefixet "Kelliegårdens", tävlar agility.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till BollnäsRapport

 1. Thereze skriver:

  Lyckliga Trompan 🙂

 2. Nina skriver:

  Enzo och jag tackar för det trevliga sällskapet och hoppas på fler äventyr framöver 🙂
  Extra kul att Tompan och Enzo gick så bra ihop, det hade vi aldrig kunnat tro innan Tompan blev kastrutta 🙂

 3. Husse skriver:

  Tack för en trevlig ”matchrapport”!
  Idag håller jag tummarna för dig o Eddan-Peddan 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s