Sundbyhoppet – Eddisen Premiär!

I söndags anordnade vår klubb en inofficell tävling i vårt ridhus där vi håller till nu under vintertid.

Jag ritade banorna och dömde medium medans Emilie dömde small och Cecilia Holst dömde Large.

Jag skulle själv bara tävla med Ed då Tompan har vintervila från agility och dessutom räcker det gott med en vovvis då det är jag och Emilie som roddar runt hela tävlingen och det finns att fixa hela tiden.

Eftersom jag skulle tävla med Eddan så ritade jag banor med klurigheter som jag vet att vi har svårt för och behöver öva på…

Hoppbanan:

Tanken för mig och Ed var att lämna till långhoppet och sen plocka in till tunneln men jag plockade lite tidigt så en rivning på hinder 3 och blev sen liite osynkad när vi gjorde EDDISEN på hinder nummer 5!

Jajjamensan, premiär för Eddisen! Det är alltså helt enkelt så att jag kör ”runt” med ryggen mot hindret och den är verkligen användbar i många situationer. I LOVE Eddisen!

Hinder 7-10 är sånt som Ed brukar ha svårt för, lätt att sväva ut för mycket men han korrigerade sig själv bra och tog dom fint.

Sen följde jag inte med längre än till hinder 11 för att låta honom ta den svåra (man kunde förenkla den genom att springa med längre…) slalomingången själv och det grejjade han fint.

Hade även gjort ett upplopp med tunnel vilket han kan ha svårt för då vi inte tränat det speciellt. Stannade kvar nere vid tunnel nr 14 för att vi skulle få till ett upplopp med ”fram” och han svissade iväg som bara den heeeeeeeeela vägen! Duktig kille!

I Agilityklassen sprang han av balansen (kommer inte ens ihåg när vi tränade den sist…). Nämen, sa jag när han skulle in i tunneln. Vips så tvärnitar han och springer tillbaka till balansen – typ som att han kom på att han missat nåt! Sötisen!

Gjorde om den och då gjorde han den perfekt! Lyckades sen dra honom ur slalom…men för övrigt så gick det jättebra och han koncentrerar sig så fint på att hoppa.

En månad kvar till Eds första officiella tävling för året – Jippijeeeeeej 🙂

// Elle

Annonser

Om Elle, Trombi & Ed

Ägare till två bruna doggisar. Trombi född 2004, heter till finare "Windedos Timberland", har tävlat agility men lever nu mysigt pensionärsliv. Ed född 2009, till finare används prefixet "Kelliegårdens", tävlar agility.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Sundbyhoppet – Eddisen Premiär!

 1. Enzo skriver:

  Eddan, du är en stjärna (extra bra m hjälp av Jennie Clean) ;).

 2. Ann skriver:

  Vilken kul bana du ritat i hoppklassen!!! Precis sånt som jag och Guess oxå behöver träna mer på!!! Ska norpa den till lördagens träning!!! Hoppas att de andra oxå vill köra den;-)

  Duktig är ni oxå!!! Kram och voff

 3. maria d. skriver:

  snyggt – ni blir ruggiga när ni blir samkörda!! Eddisen är ju en snygg Ellefiering av jaakkon – cool! 🙂

 4. Axis skriver:

  Tjenixen Ed, måste writa att du ska hälsa brorsan, så jag inte glömmer bort det. Vore kul om vi kunde ses lite och ha lite kul i min binge med våra lena käftar, hoppas det blir snart, de där med agillity de kan du ju, bättre att Du och jag lattjar llte, men det svåra är ju att Trombi vill vakta oss då, men so what, Vi ses
  den vackre du vet vem:)

 5. Marianne skriver:

  åååh vad kul att se er in action. Jäklar va fort det går! Duktiga ni!
  Kramar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s