Utveckling & Trombi

Jag har ju skrivit lite förut om Eddans utveckling och vår träning under vintern men att det skulle kännas så här bra efter vår begränsade vinterträning hade jag aldrig kunnat drömt om.

Han är så orerhört lyhörd och bommarna ramlar verkligen ner sällan. Det som lidit lite under vintern är väl slalomträning och kontaktfältsträning men annars känns det verkligen super!

Jag tillhör dom som bara behöver slänga en blick på en bana för att i princip veta hur jag ska handla och förra säsongen var det typ alltid något jag såg i en klass 2 eller 3 bana som vi INTE kunde lösa på ett bra sätt men nu… Har kollat in banorna från årets tävlingar och det känns liksom som att – Jaa, men det här grejjar vi 🙂

Med detta vill jag inte säga att vi skulle nolla alla dessa banor men vi har i alla fall en lösning på dom och det är inte illa! OCH självklart finns det massor att slipa på men vi har övat på rätt saker känns det som!

Något som är lite svårt med Ed (förutom att hinna med hans speed…) är att jag inte vet riktigt hur han är på planen. Är jag lite nervös och ofokuserad blir han lite ”klistrig” medans han annars har ett finfint släpp. Men men, med mer erfarenhet och träning kommer detta lösa sig bra.

Vi har hunnit med en fårträning i vinter och oj vad fint han gick! Som jag oxå skrivit tidigare så gillar jag ju att hitta egna lösningar istället för att göra som de flesta andra, och ta åt mig av alla tips om att ”sätta press” på vovven för att titta åt höger eller vänster när man vill få vovven att runda fåren, så har jag rent kasst använt mig av en egen lösning och den funkade super även i hagen 🙂

Att han har en skön stajl i hagen kan jag däremot inte ta åt mig äran av utan den får vår suveräna uppfödare Cima ta åt sig helt och hållet av ❤

Ska vara fårvakt ett antal dagar i slutat av mars – början av april så då lär vi träffa fåren fler gånger under två veckor än vi gjort totalt under respektive tidigare säsong så vi får väl se hur långt vi kommer då!

Trompan har haft agilityvila under vintern (undantaget två träningar och Kistamässan) och har nu varit hos kiropraktorn som endast hittade en ynka liten låsning och dessutom tyckte att han kändes SÅ fin i musklerna!

Nu ska han få mycket fysträning och i april ska vi sätta igång så smått med lite agilityträning för att toppa formen till Tranås och Oxelösund! Är så himla glad att han kan köra agility och att han känns så bra i kroppen! Bästaste Tompan!

På söndag blir det officiell premiär för Eddan. Jakten på den sista agilitypinnen i klass ett och dom första i hopp två börjar! Ska bli sååååååååååå kul!

Inte att förglömma – Eddan och jag jagar dessutom tillsammans med laget Entrixed några SM-pinnar. 8 chanser och 3 pinnar behöver vi……. Tar vi oss till SM i år så är det över förväntan!

// Elle

Om Elle, Trombi & Ed

Ägare till två bruna doggisar. Trombi född 2004, heter till finare "Windedos Timberland", har tävlat agility men lever nu mysigt pensionärsliv. Ed född 2009, till finare används prefixet "Kelliegårdens", tävlar agility.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Utveckling & Trombi

 1. Enzo skriver:

  Eddan; varje vecka längtar jag till vår träning. Du, jag å våra mattar har verkligen fått till superbra träning i vinter. I kväll är d dags igen!
  Tompan; gillar dig mer å mer nu då du är kastrutta å blivit snällare. Längtar till att åka på äventyr!

 2. Ann skriver:

  Bra konkurens till helgen med andra ord!!! Ska bli superkul att träffas!!!

 3. Husse skriver:

  Duktiga duktiga! Lycka till med alla ekipage i år.

 4. Axis skriver:

  Jajamensan, bra killar att Ni ska börja med den där knepiga leken, att Ni ska hoppa och krypa över pinnar och in i stora tunnlar. Själv ska jag ut och se om jag kan hitta några grästuvor att knapra på

  Käft på Er, tills vi ses
  Från den vackre:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s