ÖsteråkerRapport

Igår bar det så av till Österåker för säsongens första officiella tävling individuellt för Ed!

Själv var jag väl inte i toppform men EddanPeddan är det ALLTID 😉

Vi började med en skojig Agilityetta som hade en RIKTIG fälla på slutet!

Som jag skrev om i tidigare inlägg så blir Ed gärna lite klistrig på tävling, släpp är något vi kommer träna på i år, så än så länge tar jag det säkra före det osäkra och hjälper honom ut på hinder.

Så här såg sista sekvensen i Agilitybanan ut:

Det perfekta handlingsalternativet (som Liza & Pippi fick till SUPERDUPERSNYGGT!!!) var att skicka iväg hunden på hinder 10 och 11 och själv hålla sig på undersidan av hinder 12. När vovven tog 12 sprang man fort och bara slängde över den på 13 och skymde på så sätt tunnelöppningen (14).
Vågade man inte skicka skicka iväg hunden på 10 (som jag…) så blev handlingen att jag följde med till 10 och 11 och framförbytte innan jag skickade på 12. Min tanke på banvandringen var att jag skulle hinna emellan hinder 12 och 13 så att jag kom på undersidan av dessa men det var helt uteslutet.
Jag var alltså på ovansidan av hinder 12 och försökte få honom tillbaka och ta hinder 13 men han följde så klart den självklara linjen till tunneln (14). Ropade på honom men tyvärr kom lite av den långa nosen in i tunneln så disken var ett faktum…men jag är så nöjd med loppet ändå!

Sen var det dags för Hopp 2. En snabb, rolig och relativt enkel hoppbana där det enda jag var orolig för var slutet där ett långhopp stod mot en hörna innan man skulle vända upp mot målrakan.
Eds filosofi är att långhopp kan man antingen hoppa eller springa över så jag bestämde mig för att springa med ända ut i hörnet och där framförbyta innan vi körde målrakan.
Loppet flyter på fint, får kanske inte till alla svängar super men han lyssnar som vanligt bra och vi tar ut svängen ordentligt efter långhoppet innan vi vänder upp. Ed ser nästan lite förvånad ut när vi ska köra målrakan (det var ju nästan som om loppet var slut efter långhoppet…) och vips åker en lite fjuttig pinne ner innan säcken! Men men, vi bättrar på statistiken i Hopp 2…
Har kört fem lopp nu: disk, disk, 15 fel, 25 fel men nu ”bara” 5 fel 🙂

Helgens lopp kändes som en mycket bra uppvämning inför lagtävlingarna på lördag! Då ska vi jaga SM-pinnar!

// Elle

Om Elle, Trombi & Ed

Ägare till två bruna doggisar. Trombi född 2004, heter till finare "Windedos Timberland", har tävlat agility men lever nu mysigt pensionärsliv. Ed född 2009, till finare används prefixet "Kelliegårdens", tävlar agility.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till ÖsteråkerRapport

  1. Husse skriver:

    Vad duktiga och snaaaaaaaaaaabba ni är!! 🙂

  2. Ann skriver:

    Ni var superbra!!! Synd på pinnen! Grattis till Trombi så klart och hoppas det blev många pinnar igår!!!
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s