KistaRapport

I helgen skulle Ed och jag jaga SM-pinnar med vårt lag Entrixed men tji fick vi. Vi hade väl inga jätteförhoppningar då det fattades 3 pinnar och vi hade fyra lopp att köra men chansen fanns…tills vi vaknade på lördagmorgon och tittade ut! Vitt Vitt Vitt vart man än såg och det dröjde inte länge innan tävlingen naturligtvis ställdes in.

Vips så hade vår chans att ta oss till SM snöat bort 😦

På söndagen togs beslut att köra tävlingen och eftersom vädret såg bra ut och vi hade nära till tävlingen så åkte vi dit även om SM-pinnar inte hade någon betydelse längre. Vi som körde large hade turen att dom flyttade banan från lervällingen till ett helt ok underlag.

Först ut var en rätt så svår och skojig Agilitybana.

En passage med tunnel under A-hinder klarade Eddan galant men sen var jag sen i en sekvens och hade brått så då körde vi hoppa-inte hoppa-hoppa framför ett hinder så där fick vi en vägran samt att bommen åkte i backen när han försökte hoppa i sista sekund, han rev den med frambenen såg det ut som.

Sen flöt loppet på bra men OJ vad trött jag blev!
När vi nästan var i mål så orkar jag inte göra det byte jag ska och kör ett bakombyte och ska ge kortkommanot ”hopphö” (som betyder sväng tillbaka höger efter hindret) men slänger istället in ett ”höger” varpå Peddan far iväg som en raket åt höger mot A-hindret. ”Eeeeeeeeeeeed” gormar jag varpå han vänder tillbaka fint…efter att ha satt två tassar på A:et…disk disk…. Laget var redan diskat så det spelade inte någon större roll men vi kämpar alltid efter att ta oss i mål (förutom om kontaktfält eller start måste tas om…).

Hopploppet var en lite lättare bana men lika skojig som den första!
Laget hade en nolla och två 10:felare när vi gick in så vi satsade så klart på att nolla.

Loppet började mycket bra och jag lät honom ta en rätt så svår slalomingång själv och det klarade han galant. Svängde fint efter tunnlarna och hoppade finfint!
På slutet kom vi till en sekvens där Nina och jag hade tagit ett gemensamt beslut om att skikthandla en tunnel men det blev vägran för Enzo (startar först i laget). För att han sprang för långsamt sa vi innan jag och Ed körde och såg att Ed fick precis samma vägran och det gick inte för långsamt!
Nina & jag blev en erfarenhet rikare: bakombyte är en mycket starkare signal för våra vovvar än ett muntligt fram-kommando!

Sen blev jag dessutom påmind om att jobba sista hindret in i mål! Lämnade Ed i en makaronitunnel och springer i mål utan att se till att han tar sista hindret!
Gjorde precis samma sak i Bollnäs i oktober med Trombi och jag kan inte skylla på att vi redan hade fel för med Trombi trodde jag vi var nollade (hade en rivning jag missat…)! Ska INTE hända igen!!!

Tycker det är väldigt bra när man får fel på saker som ger lärdom så jag var mycket nöjd felen vi fick i hopploppet 🙂

Även om man inte kunde springa precis som man ville så är jag superdupernöjd med loppen!
Ed lyssnar så himla bra och koncentrerar sig till 100% hela loppen igenom. Småtassarna lyfter han oxå på så fint så fint!

Helgen som kommer ska vi jaga sista Agilitypinnen i ettan!
Skulle vara så himla skönt att vara i tvåan i både hopp & agility men kommer den så kommer den – kul ska vi ha hur som helst 🙂

// Elle

Annonser

Om Elle, Trombi & Ed

Ägare till två bruna doggisar. Trombi född 2004, heter till finare "Windedos Timberland", har tävlat agility men lever nu mysigt pensionärsliv. Ed född 2009, till finare används prefixet "Kelliegårdens", tävlar agility.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till KistaRapport

  1. Nina & Enzo skriver:

    Entrixed AB kommer inte att missa SM 2013!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s