Favoritpromenad & Trombiträning

Igår fick Trombi köra sitt första agilitypass för sässongen! Han verkade knappt tro det var sant och skällde i princip konstant hela passet…

På kvällen gick vi vår favoritpromis i Ågesta hästhagar!

Agilitypasset innehöll lite kluriga svängar, en vända kontaktfält och sen passade jag även på att testa om Ninas förslag på slalomträning funkar för Trombi (själv har jag gått i stå och gett upp träningen).

Är det en svår slalomingång (vänsterslalom, alltså kommer från klockan 1-5 typ) så går han i 99 fall av hundra in i andra porten.

När man tar tillbaka honom och gör om så ger det liksom ingenting, han är lika glad hela tiden och det gör honom inget att ta om, nästan som om det blivit en kul grej – in i andra porten, voff voff på matte och sen kör vi igen!

Ninas förslag var att utnyttja att kastruttan nu för tiden gillar gotta (vilket jag själv hela tiden glömmer…) så jag ställde upp ett fyrapinnarsslalom och ställde mig ca 3 meter bort, kl.3 ungefär, och skickade sen in honom.
Han gick väl in i andra porten 2-3 ggr innan han förstod att gottan bara kom när man tog första!!! Då blev det plötsligt 100% rätt!!!

Nu ska vi köra detta några pass så kanske vi slipper förargliga fel i slalom så fort det är en ingång man inte hinner till för att visa rätt.

Sen blir det lätt så att har man inte tränat på länge så är man lite osäker och måste titta och fråga matte i princip hela tiden så lite självständighet står på schemat innan Tranås (haha, det trodde jag väl aldrig att jag skulle behöva skriva om Trompan…).

EddanPeddan fick så klart också köra ett pass och gjorde det felfritt. Zero bommar ner, kontaktfält 100% och svängen vi fick vägran på i söndags gick galant bara matte var tydlig.
Muntliga kommandon nötte vi också på med. Som vanligt 🙂

// Elle

Annonser

Om Elle, Trombi & Ed

Ägare till två bruna doggisar. Trombi född 2004, heter till finare "Windedos Timberland", har tävlat agility men lever nu mysigt pensionärsliv. Ed född 2009, till finare används prefixet "Kelliegårdens", tävlar agility.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Favoritpromenad & Trombiträning

  1. Ann skriver:

    Åh, va kul att ni ska till Tranås! Jag får nog ”bara” coacha där om inte jag och Guess slår till och kniper sista hopp pinnen i helgen… Man vet aldrig;-) Kul att ses igen i alla fall!!! Och lycka till i helgen! Kram

  2. Nina skriver:

    Ibland är det väldigt bra med gottesugna kastruttor 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s