TranåsRapport

I fredags åkte jag, Nina och alla doggsen ner till Tranås för tävling i dagarna två. Nina hade fixat värsta bästa boendet ute i skogen i en fräsch stuga och där vi inte bara bjöds på frukost utan även fick en delikat lasagne serverad på lördag kväll! SUPER!

På Lördagen invigde jag och Trompan tävlingen (startnummer 1) och vi fick till ett nollat agilitylopp!
Man tror ju nästan man svimmar för förra året gjorde vi inte en enda nolla i agilityklassen! Jippijeeeeeeeeeeej!

Loppet i sig var väl inte ett av dom bästa vi gjort men en nolla är en nolla och vi är som sagt inte bortskämda med dom.

Trombi hade inte sprutten i baken och då hoppar han inte så där jättebra men han tog sig över alla pinnarna.
Starten var inte heller den bästa för vår flygande start och lite senare i banan hinner jag inte med ett planerat blindbyte utan springer rätt in i bästa Trompan…. Oups…

Sen håller vi på att missa slalomen (som han normalt inte har sug in i och som han snabbast gör på dryga 3 sekunder) men han räddar upp det själv men slalomen går långsamt t.o.m. för att vara honom men tiden räcker ändå till en elfte plats & SM-pinne!

Hoppklassen som följde var väl en rätt så skoj hoppklass om det inte varit för dåligt underlag och HÖGA hinder.
Mitt i banan fanns det även en maxad oxer som en drös med hundar antingen rev eller kraschade rakt in i. Jag hade redan innan loppet bestämt mig för att INTE ta oxern om vi hade fel innan och då vi redan åkt på en rivning behövde han inte hoppa den. Diskelidisk hann vi med redan hindret innan oxern dessutom.

EddanPeddan körde en hopptvåa som var rätt så svår.
Kändes som om jag höll på att rädda upp saker banan igenom så jag minns knappt vart vi blev diskade.
Agilityklassen efter var en i mitt tycke typisk klass 2 bana men då hade jag hjärnsläpp (trött i slutet på dan….) så jag drog på oss en vägran i starten för att jag inte gick tillräckligt långt. Klantig matte!
Diskade oss senare i banan men det är jag inte säker på att vi gjort om vi varit felfria. Finfina kontaktfält och nemas rivningar.

Söndagen började återigen med agilityklass för Trombi.
Får en vägran dömd (där flera andra inte fick det…hm…) och river ett maxat hinder därefter så då testar jag att lämna den lilla Aussien i slalom en bit. Det har inte funkat alls på träning och gör det inte nu heller.
Han går ur två pinnar för tidigt. Tänker först strunta i det och köra på men tar mitt förnuft till fånga (aussien lär sig fort vad man får göra…) så vi går tillbaka och kör om slalom och han fixar resten av banan strålande.

Hoppklassen därefter är en rolig bana och Trombi har riktig sprutt i baken. Det går så fort så matte inte riktigt hinner med så vi åker på två vägringar där vi missar att ta hinder.
Han hoppar jättefint hela loppet!

Ed kör därefter i princip samma hoppbana med några få justeringar som inte direkt förenklar utan snarare försvårar linjerna….fast banan var rolig och det var otroligt skönt att slippa maxade hinder!
Disk efter bara 4 hinder för den långbenta vovven hamnade på fel sida om ett hinder i övrigt ett OK lopp, hade dock lite svårt att få honom runt med flyt.

Agilityklassen som följde därefter var dock sjukt svår!
Nina och jag räknade grovt till nio hinderfällor och dessutom maxade hinder. Av klassens 35 startande kom 2 stycken i mål, en med hinderfel och en med 10 fel….

Ed och jag diskade oss på att han valde A-hinder istället för balans men då hade vi redan innan dragit på oss 10 fel (två vägringar).

Lyckades man ta sig runt banan till slutet så kom där en av de konstigaste sekvenser jag sett. Visste inte ens att man fick ha så (om man nu får det…).
Ca 3 meter efter ett hopphinder står ett annat hopphinder med hinderstödet pekandes ca en halvmeter in i hundens landningsväg!
Hunden kunde alltså landa på rätt eller fel sida om hindret alternativt PÅ hindret – som INTE skulle tas….

Summasummarum:

Jag föredrar ju svåra banor framför lätta så jag tycker att klass 3 banorna var väldigt skojjiga men något jag inte gillar är höga hinder och jag HATAR maxade oxrar… OK om oxern är hög men INTE bred!
Gör ont när man ser hund efter hund krascha in i dom.

Klass två banorna var det väl en blandad kompott av. Några var OK men några var på tok för svåra för oss och jag föredrar att hitta en lösning när jag går banan…

Den nya taktiken gällande Trombis balansbom funkade i båda klasserna i Tranås!

Trombi hade inte sprutt i baken i första loppet men i resterande tre öste han på som bara den och hoppade finfint!
Han klarade alla kontaktfält och rev endast två hinder (varav ett maxat).

Ed klarade som vanligt kontaktfälten fint. Satt kvar i starten duktigt och lyssnade bra. Rev några hinder men det var när allt annat var virrvarr i hoppklasserna. I agilityklasserna rev han ingenting.

Mycket nöjd med den trevliga helgen och så klart superduperövernöjd över Trombis nolla i agilityklassen som gav en SM-pinne!

I helgen styr vi kosan mot Oxelösunds klass 3 tävlingar 🙂

// Elle

Annonser

Om Elle, Trombi & Ed

Ägare till två bruna doggisar. Trombi född 2004, heter till finare "Windedos Timberland", har tävlat agility men lever nu mysigt pensionärsliv. Ed född 2009, till finare används prefixet "Kelliegårdens", tävlar agility.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till TranåsRapport

 1. Nina skriver:

  Håller med om att boendet var toppenbra, ordnat så att vi får bo på samma ställe nästa år om vi åket till Tranås.
  Verkligen kul att se att Tompan inte hade några problem alls med att hoppa och att han klarade kontaktfälten så bra.
  Att Eddan inte klarade banorna beror inte på honom utan på att klass 2 banorna var hur svåra som helst, i vissa fall svårare än klass 3 banorna.
  I helgen är det som sagt dags igen! =)

 2. Ann skriver:

  Kul att se er!!! Ni skötte er fint i både trean och tvåan!!!

  Kram och voff från oss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s