Märsta- och SSBKRapport

I fredags åkte jag och bästa TompanBompan och tävlade i Märsta.

Först ut var en relativt enkel och rolig agilityklass. Nu när jag skrivit en del om FÖR enkla klass 3 banor måste jag bara förtydliga mig med att när jag vanligtvis skriver enkel eller svår om en bana så är det bara för att förklara svårigheten för oss. Det är när en klass 3 kan förväxlas med klass 1 jag ifrågasätter lite…

Åter till banan. Starten var som vanligt inte den bästa för oss men vi tog oss igenom den hyffsat. Efter några hinder blir det lite missförstånd och Tompan drar åt helt fel håll mot en tunnel när vi bara skulle göra ett enkelt staket åt andra hållet.
Får i alla fall tillbaka honom utan disk och får peta honom emellan hindrena rätt.
Försöker mig sen återigen på taktiken att visa honom ner på balansen men tyvärr funkar den inte längre… Ny taktik under utformande 🙂

Hopploppet är oxå en rätt så enkel bana som kändes kul och flytig att köra.
Missar lite tid i starten och tyvärr faller en bom ner men annars spurta han på bra den där Aussien.

Rent generellt så hänger han med hyffsat i tiderna. Med tanke på att vi allt som oftast förlorar  en del tid i starten och ligger 0,5 till dryga sekunden efter dom snabba vovvarna i slalom så visar tiderna på att han springer på bra och hoppar fint.

Dock så har han olika tryck på olika banor och jag gissar på att humörsvovven tycker olika saker är olika kul…
Mycket trixig handling verkar tagga Aussien medans raksträckor och rätt in i tunnlar tar bort spurten lite…

 På lördagen var det så dags för vår hemmatävling på Stockholms Södra.
Emilie och jag hölls om vanligt i det mesta kring tävlingen och oj vad duktiga och självgående funkisar vi har! Kändes så skönt att allt liksom bara rullade runt av sig själv och det med en mix av superrutinerade funkisar och människor som aldrig hjälpt till på en agilitytävling förut!
Hurra Hurra vad våra funkisar e bra!

Ed och jag skulle köra Hopp 2 och Agility 2 efter lunch.
Funkispass hela förmiddagen, hålla i prisutdelning, slänga i sig mat på 5 min, gå banan, ingen husse och hund på plats, vovven kommer uppvärmd till platsen för husse har gått lååååååååång promis innan i värmen, perfekt uppladdning 😉

Hopp 2 var först ut och det var en rätt så enkel bana.
Valde den långa vägen i starten och den trötta vovven tog det så lugnt och fint…de första fyra hindrena sen var det full sprutt!
Gjorde ett fegt val att INTE blindbyta slalom och istället bakombyta ett hinder vilket slog tillbaka genom en snöplig liten touchrivning….

Målrakan visste jag inte riktigt hur jag skulle lösa och jag hade ingen plan innan och inte när jag var på plats heller 😉
Jag kommer faktiskt inte riktigt ihåg vad jag tänkte mig men det slutade i alla fall med något konstigt blindbyte där Peddan håller på att missa ett hinder men nu för tiden så försöker han ju rädda upp allt så när jag slänger iväg min arm och säger hoppa så justerar han linjen och försöker verkligen att hoppa hindret men tar hinderstödet på vägen.
Blir lite avstannat men sen flyger han i mål 🙂

Direkt över och banvandra Agility 2.
Återigen en relativt enkel klass 2 vilket bara kändes SÅ himla skönt med potatismoshuvud (efter resultatregg vid datorn hela förmiddagen…) och efter dom för oss snudd på omöjliga klass 2 vi ibland tidigare stött på.

Hinder 10 kommer hunden ut till från en tunnel men jag är lite osäker på om Ed kommer ta hindret från rätt håll så jag slänger iväg ett ”runt” varpå Ed tolkar kommandot helt riktigt och flyger iväg till starthindret nummer 1 och ska ta det ”runt”!!!
Får stopp på honom med ”Ed” någon decimeter från hindret och den duktiga vovven tittar på mig och frågar vad vi ska göra! Vobblar honom tillbaka över rätt hinder och lite skakigt genom tunneln men sen öser vi på i mål. Tyvärr ramlade en liten bom ner före platten men vad gör det när man springer med solstrålen Ed ❤

På söndagen blev det slappardag vid vår favvosjö!

Grabbarna grus mös i solen ❤

Nu välbehövlig vila från tävling två helger och lite planerad träning istället!

EddanPeddan ska få åka till sina älskade bän lite oxå!

// Elle

Annonser

Om Elle, Trombi & Ed

Ägare till två bruna doggisar. Trombi född 2004, heter till finare "Windedos Timberland", har tävlat agility men lever nu mysigt pensionärsliv. Ed född 2009, till finare används prefixet "Kelliegårdens", tävlar agility.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Märsta- och SSBKRapport

  1. Enzo & Nina skriver:

    Imponerad över Eddans förmåga att förstå ord, matte får tänka sig för vad hon säger 🙂
    Tompan; nya tag för att få den flygande Aussien att inte susa över kontaktfältet på balansen =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s