KnivstaRapport

Helgen som var besökte vi Knivsta för agilitytävlingar i dagarna tre. Knivsta BK är  superduper duktiga och rutinerade på att hålla tävlingar så det flöt på hur bra som helst!

Fredagkväll – Trombi

Ett agilitylopp väntade för Tompan på fredag kväll. En rätt så svår start för oss med flygande start men vi lyckades lösa den bra.

Sen så fegar jag ur helt och vågar inte lita på att han ska ta A-hinder istället för makaronitunneln under så då blir jag sen efter A:et och åker på en helt onödig vägran på långhoppet….

Får som vanligt en femma på balansen och efter den har vi sån fart så han missar andra hoppet i ett staket. Skickar honom runt hindret igen men då blir vinkeln lite konstig så han river hindret men sen flyter resten på bra.

Lördag – Trombi + Ed

På lördagen är Ed först ut med ett hopplopp.
En rolig bana där svårigheten jag ser är att hinna med hunden ”genom” banan till ett hopphinder. Det visade sig tydligen finnas fler svårigheter för jag lyckas låta honom sväva runt ett hinder då jag inte räknade med att han skulle hamna så långt före mig i banan… Vägran då han tog ett extra varv runt hindret.

Den svårighet jag räknat med visade sig också var svår så där svävar vi runt ett tag innan vi kommer på rätt spår men slipper vägran.
I övrigt går loppet finfint!

Agilityklass två är det sen och det börjar bra.
Får en rivning på ett hinder som står i en svår vinkel men den märker jag inte själv.
Sen ville tydligen EddanPeddan visa vilken fart han kan få upp för det går så sjukt himla fort så jag hinner liksom knappt andas mellan hindrena… Phu…. Ska jobba in honom i en sväng men jag hinner inte ens köra räddningskommandot ”Ed” innan han hoppat ett hinder han INTE ska ta. Disk Disk.

Resten av loppet flyter på bra men upploppet går rätt så långsamt….för den smarta vovven kommer ju ihåg vad som hänt tidigare i banan! Hindret han INTE skulle ta var det första i målrakan och det kom han ihåg att det var nåt knas med, då ropade ju matte NEJ! Sötisen!

Sen var det dags för Tompan att springa inte mindre än tre lopp.

Först ut var agilityklassen där Nina och jag innan diskuterar att jag ska testa att stanna och säga ligg på balansen… Tjenahej vad det gick bra… INTE! Då var vi plötsligt tillbaka till gamla takter där Aussien flyyyyyyyyyyyyyyger av nerfarten….
Tar typ en frivillig disk och låter honom springa in i fel tunnelingång därefter.
I övrigt går loppet jättebra (rivning på upploppet bara) och jag har definitivt lärt mig läxan att stanna ner vid balansen fungerar inte.

Hopploppet därefter bjuder på en riktigt utmanande flygande start!
Lyckas dock med en hårsmån stoppa honom från att ta en tunnel som inte skulle tas efter hinder två och sen springer vi runt och NOLLAR! Jippijej! Nollan ÄLSKAR vi 🙂

Nästa hopplopp såg till en början superenkelt ut men var det inte alls.
Tompan skötte sig utmärkt och det hade varit roligt att se vart tiden hade räckt men tyvärr visste inte matten vilken hund hon körde…
På Ed har jag ”in” som kommando på en threadle och behöver inte vrida kroppen nämnvärt för att han ska ta det men för att få in aussiepojken mellan hinder måste man vara parallellt och vrida hela kroppen, visa med armen och ryta i ”Trombi”. Ja, ni kan ju gissa vad jag gjorde… ”In” ”In” – jaha, det är staket vi kör säger Trompan… Disk Disk….

Söndag – Entrixed AB (Ed)

På söndagen var det dags för bästa laget Entrixed AB att jaga SM-pinnar igen. Först ut var agilityklassen.

Nina & Enzo åker på snöpliga 5 fel när Enzo går ur EN pinne för tidigt i slalom vilket betyder att han dessutom åker på några tidsfel eftersom han måste ta om hela slalom från början. Sen är det Lovisa & Trolla som får en femma på balansen och en rivning. Emilie & Ixi sätter en stabil nolla och sen sätter även jag och Ed en nolla!

Kan väl kanske inte säga att vi hade världens finaste svängar…men är lite orolig för rivningar så jag låter honom fortfarande ofta hoppa utan att stressa på svängen innan hindrena men det kommer, det kommer!

Blev en nervös väntan tills resultatet kom upp och det visade sig att vi kom på femte plats och knep en SM-PINNE!!!! Hurra vad skoj!

Sen var det hoppklassen som krävde sina offer… Nina & Enzo disk. Lovisa & Trolla disk. Emilie & Ixi disk. Elle & Ed disk.

Vet att jag är väldigt okonsekvent i starterna så jag tänkte att jag skulle framkalla en liten tjuvstart vilket (enkelt…) lyckades. 
När jag passerat långhoppet, hinder nummer två, så kom den lilla flygandes i ögonvrån.

Tog tillbaka honom till första hindret men eftersom jag känner mig stressad över ”att träna på banan” så sätter jag honom ganska snett vilket resulterar i att han springer förbi hinder ett och två när jag Okejar honom. I mina ögon var vi redan diskade så jag förstår (för tillfället) inte alls varför domaren fortsätter att döma…vilket så klart var helt riktigt för vi tog inte om hinder ett och två…

Får tillfälle att köra en ”vägenom” på en makaronitunnel och det sitter klockrent.

Sen så försöker jag tighta en sväng men då springer han förbi hindret som vi då struntar i att ta om… Förstå att det några hinder senare när vi får en vägran börjar kännas riktigt konstigt att domaren dömer 😉 

Vägran fick vi när jag skickar honom på ett ”runt” åt ett håll där en tunnel skulle kunna locka. Ed är väldigt hindersäker så han tar ”runt” klockrent och tittar inte ens på tunneln. Fast matte är lite för snabb och hindret står väldigt snett så han springer förbi utan att hoppa tillbaka.
På tredje försöket lyckas vi dock 🙂

Summasummarum så är jag väldigt nöjd med helgen.

Trompan har sprungit på som bara den och känts oerhört fräsch i kroppen.

Att vi tränat några kortare pass märks tydligt för nu kan jag återigen skicka honom på hinder själv och han behöver inte titta på sin matte hela tiden.

Eddan har lyft finfint på tassarna och lyssnat bra som vanligt.

Banorna har genomgående varit roliga att köra och hållit en ”medelsvår” nivå.

Jag höll på att döma ut lördagens avslutande klass 3 bana som barnsligt enkel men det fick jag äta upp… Fanns några fällor som man inte såg som så uppenbara när man gick banan och absolut inte innan man ens gått banan och sett numreringen….

Nu ska matte klura ut lite saker att träna på så vi är väl förberedda när vi ska till Kanonvallen i Åtvidaberg sista helgen i juni!

// Elle

(Fotograf till samtliga bilder i inlägget är Emilie Ebler)

Annonser

Om Elle, Trombi & Ed

Ägare till två bruna doggisar. Trombi född 2004, heter till finare "Windedos Timberland", har tävlat agility men lever nu mysigt pensionärsliv. Ed född 2009, till finare används prefixet "Kelliegårdens", tävlar agility.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till KnivstaRapport

  1. Ann skriver:

    Bra jobbat!!! Vi ses väl på kanonsabotören?!

  2. Axis den vackre skriver:

    Tjenixen mina bröder däruppe på Söders höjder. Vet att Ni kör hårt denna helg,håller mina tassar, att det ska gå bra, man kan bara göra sitt bästa. Min matte har liksom Eran matte fått en dunderförkylning. Har det lite träligt, men Vi träffas snart. Käft på Er. Från den vackre:))

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s