ÅtvidabergsRapport

I lördags åkte Nina & jag med alla vovvisarna till Åtvidaberg för att tävla i dagarna två.

Hade bokat boende och trerättersmiddag på Trädgårdshotellet i Åtvidaberg. Med finfin utsikt, supderduperfräscht rum och en suberb middag så blev det en riktigt höjdare!

Tävlingsplatsen var jättebra med jämna lättsprungna planer och banorna höll genomgående en bra nivå och även en bra blandning mellan spring och trix.

Lördag

Vi beslutade oss redan på natten till lördag att sova lite längre och strunta i banvandringen i Agility två (Ed hade startnummer 72) så vi kom när dom redan kört igång.
Arrangörerna är så vänliga och erbjuder mig att gå banan innan jag ska starta men jag struntar i det och kör på ändå. Hade ju faktiskt VALT att strunta i den först, skillnad om man missar den p.g.a. av något man inte rår över själv.
Det kändes bra men jag hade tyvärr missberäknat en fälla lite så vips satt nosen i en tunnel vi inte skulle ta… DISK. I övrigt går det jättebra och inga pinnar faller ner.

Trompan gjorde ett jättefint agilitylopp som i mina ögon var en nolla… Hinner LÅNGT före på balansen så jag kan verkligen visa honom ända ner och i MINA ögon SPRINGER han med båda tassarna tydligt på kontaktfältet och YES känner jag men då jag vänder upp ser jag domaren räcka upp handen…….
Blir lite less och kör på med ett FRAM mitt i banan på ett ställe där många inte får ut vovven utan får ett litet stopp framför ett hinder varpå Tompan tar springer iväg LÅNGT LÅNGT innan jag får tillbaka honom.
Trots detta hade han en finfin tid så visst hade det känts kul om inte domarhanden åkt upp…
Nu ska jag absolut inte säga till hundra procent att det inte var fel men i MINA ögon var han klart på och eftersom vi typ klarar två kontaktfält per år så känns det lite extra surt när (om) man åker på en felaktig femma… Blir liksom hög procent felbedömning för oss då….


I hopploppet river Trombi andra hindret och då slarvar jag därefter vid en sekvens där jag ska skicka honom runt hindret så vi åker på en vägran. När jag ska skicka honom runt igen så springer han iväg till en tunnel men sen när jag får tillbaka honom rätt så springer han på som bara den.

Ed avslutar dagen med sitt hopplopp och NERVÖST blev det.

På slutet ligger en fyrameterstunnel och man gör liksom ett bakombyte och stannar kvar för att ta ett hinder till höger om tunneln innan man tar sista hindret i banan. Ed springer in i tunneln och jag ropar HÖG HÖG HÖG, som han kan sååå bra…men vips så ser jag vovven svänga till vänster efter tunneln!!!

Scenariot är alltså Ed, mellan honom och matte en tunnelöppning och dessutom står matte fyra meter bort bakom ett hinder…. Eh… KÄMPA KÄMPA KÄMPA och så låter den lydiga vovven bli att ta tunneln tillbaka och kommer istället och hoppar dom två sista hindrena och vi är NOLLA NOLLA NOLLA!
En tredjeplats och vår första pinne i klass två var i hamn! DUKTIGA Peddan ❤

 

Söndag

En trixig agilitytvåa med en riktigt svår slalomingång där jag petar in Ed i andra porten…
Lyckas även slarva till oss en vägran på hindret efter men i övrigt går han kanoners! Så himla härlig att köra med och det här var en bana där han inte fick sträcka ut utan det var mycket hålla hålla men han lyssnar så bra och kortar sig fint.
Långhoppet måste vi dock öva på att svänga kort efter för där måste jag fortfarande låta honom hoppa långt för annars är det väldigt stor rivningsrisk.

Trompans agiltybana är jätteskoj. Trompans matte får dock ett jättetrötthetssänk och slarvar till oss en disk på hinder två. Sen går vissa delar hyffsat och självklart går han ner på balansen…

Trombis hopplopp går jättebra ungefär halva banan då jag plötsligt får värsta mjölksyran i benen!?!?
Hallå! Efter typ 20 sekunder… Tänkte först att det berodde på min ledsjukdom som ibland sätter sig i musklerna men sen sa min kloka mor att det kanske kan bero på att jag har varit förkyld i 11 dagar…
Jaja, hur som fick jag göra värsta konstiga handlingen med svängar som jag inte skulle rekommendera men jag lyckdes i alla fall komma runt med en nolla och det blev vi SÅÅÅÅÅÅ glada för världens bästa Tompan och jag!

Ed avslutar med ett hopplopp där han får helgens första rivning.
Kan verkligen inte klaga på en rivning på tre lopp och dessutom var det när han hade ögonen på slalom som han precis skulle ta. När vi ska ta det rivna hindret några hinder senare så springer han förbi detta… Han fattade INTE vad jag menade när jag sa hoppa och det inte fanns något hinder…
Skickar honom runt hinderstödet och då far han som en pil mot slalom som vi tog efter hindret förra gången men jag lyckas få stopp på honom och vi svissar i mål utan några fler små fadäser.

Det KÄNNS som om Trombi och jag nollade ett lopp om dagen och det känns inte illa vill jag lova!

Att Ed knep sin första pinne i hopptvåan känns också väldigt bra men främst så känns det så himla skönt att gå in på banorna och inte känna att dom är för svåra utan att det här kan vi grejja!

Nu blir det lite vila från agility innan vi drar till SlottsHoppet i Uppsala nästa vecka.

Då blir det agility i 3 dagar för både Trombi och Ed 🙂

// Elle

Annonser

Om Elle, Trombi & Ed

Ägare till två bruna doggisar. Trombi född 2004, heter till finare "Windedos Timberland", har tävlat agility men lever nu mysigt pensionärsliv. Ed född 2009, till finare används prefixet "Kelliegårdens", tävlar agility.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till ÅtvidabergsRapport

  1. Ann skriver:

    Grattis till pinnen!!! Bra jobbat brorsan, du är bäst!!! Trist när man är säker på att hunden tar kontaktfältet och så får man fel ändå… Men Trombi var duktig!!!
    Puss på nosen från Guess och matte så klart!

  2. Nina & Enzo skriver:

    Vilken toppenhelg; roliga banor, bra underlag, mestadels bra väder,
    boende i toppklass, supergod mat men framför allt kanonbra sällskap! Enzo och jag ser fram emot fler spännande äventyr med er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s