SemesterRapport

Fyra veckor har vi varit lediga!

Inledde med en vecka i Sälen där det blev långa vandringar varje dag.

Vädret var hyffsat men ganska kyligt.

Vi har aldrig störts speciellt av mygg när vi varit upp om somrarna och de var inte speciellt många i år heller men knott däremot!

Jisses vad dom bets! Hundarna var mest utsatta och fick stora röda märken under magarna. Dom kunde inte var stilla ute ens för en kort stund utan att det blev megaknottattack! Usch och fy för knott!

När vi kom hem från Sälen var det dags för tävlingar i Uppsala i dagarna tre.

Två lopp om dagen för både Trombi och Ed. Vaknar upp med migrän första tävlingsdagen men knaprar i mig några piller och åker iväg ändå. 
Så här i efterhand kan jag konstatera att det är INGEN IDÉ att åka på tävling med migrän… Alltså allt jag kunde fokusera på var att kunna ta mig runt banan utan att huvudet dunkade allt för mycket…

Ed hoppade fint tävlingen igenom. Två diskar i hopploppen. Ena gången p.g.a. en fälla jag inte sett (sprang mellan två banor och stressade för att få ihop starterna…) och ena gången p.g.a. en fälla som vi inte klarar av ännu! 
I ett av hopploppen sabbar JAG tyvärr loppet genom att redan innan bestämma att han INTE klarar den svåra slalomingången… Stannar upp och ska göra om då han går in RÄTT men han går så klart ur igen eftersom matte stannade…

Agilityloppen då….

Ed har, som jag skrivit om tidigare, haft lite problem med balansen sen vi började träna den. Han har varit försiktig och sen blivit säker och då sprungit på så fort att han ramlat ner och varit tillbaka på noll igen. 

Flera lopp nu i vår har han bara sprungit förbi balansen och låtsats som att han inte sett den och tyvärr så bestämde han sig efter torsdagens lopp att INTE ta balansen ALLS något mer… 
I loppet på torsdagen så vägrade han den först och jag vet inte om han sen kom upp snett och fick ett sår på höger knä (eller så kom det från någon annanstans…upptäckte en stor skorpa efter helgen) och sen var det HELT OMÖJLIGT att få upp honom på den! Sprang bara förbi den på fredagens lopp och sen strök vi oss på lördagen.

Fick leta med ljus och lykta efter en sänkbar där jag lyckades få upp honom och efter att ha kört balanser på diverse klubbar tar han den nu med tveksamhet.
Jag måste vara lite bakom honom och peppa med ”balans, balans, balans”. Absolut inte före honom.

Han vill också gärna springa förbi den några gånger innan han bestämmer sig för att ta den….

Trombi var pigg som bara den i Uppsala. Torsdagens lopp med ”migränmatte” kan vi glömma men både fredagen (bara agility, strök oss från hopp) och lördagen gick loppen strålande!

Var SÅ nära att nolla agilityklassen på fredagen men ett litet misstag av mig så blev det disk istället.

På lördagen nollar vi agilityklassen men tyvärr gör jag ett misstag på ett ställe som kostar några dyrbara sekundrar och där rök SM-pinnen…. Ibland räknar jag inte med hur snabb Aussiekillen kan vara och trodde då att jag skulle hinna göra antingen ett blindbyte eller ett framförbyte efter en tunnel…
HAHA! Hann liksom ingetdera utan kom ut samtidigt som Trombi och puttade iväg honom mot ett hinder rakt fram istället för till det som stod till vänster som man skulle ta….

I lördagens hoppklass stoppade jag upp honom och får honom att riva när jag gör ett dåligt framförbyte efter att ha skickat honom runt och sen får vi lite stora svängar på flera ställen men inga fler rivningar så vi slutade på 5 fel. 
Det var en bana där många fick till jättefina svängar och jag kände innan att banan skulle passa oss bra men Tompan var på humöret då han passar på att ta några extra galoppsprång runt, så han hinner skälla lite extra,  innan han kommer tillbaka dit matte visar…

Känns faktiskt helt sjukt bra och lite otroligt att Trombi nollat/varit nära att nolla så många lopp i år!  Duktigaste Trompan

Efter tävlingarna i Uppsala blev det lite vila innan vi åkte ner till vackraste Skåneland!

Vi började med att hälsa på våra vänner Marianne & Janne och alla djuren i Lövestad och det var lika trevligt som vanligt!

Ed fick köra två lopp i Skåne eftersom dom hade tävlingar i Anklam som bara ligger någon mil ifrån Lövestad.
I agilityklassen fick vi någon rivning (har inte så bra koll för balansbommen är just nu i fokus…) och när vi kom till balansbommen sprang han förbi uppfarten för att snabbt hoppa upp och köra den som en nerfart!!! Disk…men sen lyckas jag i alla fall få upp honom på den vilket kändes bra.

I hopploppet är jag lite efter loppet igenom och vi får två rejäla vägringar (springer förbi hinder helt, hade redan fel så vi testade lite distanshandling…) och tre rivningar.
Både agilityklassen och hoppklassen hade maxade hinder (60 cm) så det var många många som rev hinder.

Efter några dagar i Lövestad åkte vi vidare till Yngsjö och vår favoritstrand!

Vi fick 6 dagar med strålande solsken så det blev några dagar på stranden till hundarnas belåtelse!

Båda vovvarna är i bra fysisk form för tillfället så nu ska vi försöka lägga upp lite bra träningspass inför höstsäsongen. Kommer att bli tävlingar i princip varje helg för någon av hundarna.

EddanPeddan och jag har börjat köra ihop oss i lydnaden igen och det är så skoj när man tränar med honom någon annanstans än på klubben för då tycker även han att det är superskoj!
Är man på någon klubb han känner till som har en agilityplan så är allt han vill att dra dit – att träna lydnad tycker han då är något nödvändigt ont 😉

// Elle

Annonser

Om Elle, Trombi & Ed

Ägare till två bruna doggisar. Trombi född 2004, heter till finare "Windedos Timberland", har tävlat agility men lever nu mysigt pensionärsliv. Ed född 2009, till finare används prefixet "Kelliegårdens", tävlar agility.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till SemesterRapport

  1. maria d. skriver:

    låter som en helt fantastisk semester! Knepigt med Ed och balansen… men du löser det säkert så duktig och envis som du är 🙂

  2. Sammy skriver:

    Tack för en underbar semester ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s