RoslagsRapport

I helgen var vi och tävlade i Roslagen. På lördagen var vi hos Roslagens HU och på söndagen hos Häverös BK.

Resultaten under helgen uteblev men vi har definitivt MASSA saker med oss hem som vi ska öva på!

Banorna har med andra ord gett mig det gillar jag – träningstips i massor!

lördagen så körde vi en hopp och en agility tvåa där dom 6 första hindrena var lika i båda klasserna.

 Hopp, hopp, supersvår slalomingång, hopphinder och sen ett långhopp som det var svårt att hinna få en bra linje till.

Det gick inte att få en rak linje från hinder ett till slalomingången utan man var ”tvungen” att visa på tvåan oxå och första vändan så står jag till vänster om tvåan och gör ett framförbyte och puttar in honom på fel sida i slalom…

Kändes lite konstigt med samma start igen och då så slarvar jag och går inte tillräckligt långt så jag hinner inte göra ett framförbyte men Ed tänker gå in rätt i slalom ändå! Mattes hjärna är inte riktigt med så jag drar ut honom och snurrar runt ett varv och puttar återigen in honom FEL…
Tar tillbaka honom (disk) till hindret innan och låter honom söka ingången själv och det gör han stråååååålande! Duktiga vovve!
Får tillfälle att öva på blindbyte efter slalom och det går bra!

söndagen startar vi med ett agilitylopp och jag är lugn och fin i starten….ett hinder… sen kör jag en sån start som jag INTE ska göra vilket resulterar i att jag startar för tidigt och visar in Ed i mitten på slalom som är tredje hindret…. Pust & stön vilken matte!
Låter honom sen söka ingången själv från en lite shysstare vinkel och det klarar han bra.
Övar sen lite långa skick så det faller ner några pinnar (i såna lägen vet jag att det kan göra det…) och sen får vi 10 fel tror jag på gungan (uppfart och nerfart).
Balansen springer han förbi först men sen lyckas jag peppa upp honom på den!

Hopploppet därefter är en väldigt speciell bana…. (klicka för större bild).

Det finns typ allt i den banan och oj vilken träningsinspiration den gav!
Den var lite för svår handlingsmässigt för oss ännu så det ramlade ner en del pinnar p.g.a. att jag var för sen och inte hann placera mig vilket ledde till att Ed la all fokus på att titta på sin matte…
Vi diskade ut oss på slalomen då han gick in från fel håll ett ANTAL gånger… Ingången var jättesvår då man var bakom hunden och den landade vid typ tredje porten. Såg kanske ett ekipage som klarade den.

I starten skötte jag mig lysande och tog det lugnt och fint. Stannade och berömde en gång efter hinder ett och stannade och berömde en gång till efter hinder nummer två innan jag (stillastående) Okejade honom att starta!

Igår åkte vi till klubben och tränade på slalomingångar och det är väl bara att inse att han är rätt så duktig på att hitta dom själv så nästa gång ska matte lita på vovven och låta honom söka ingången själv!
Vi tränade även threadlar och kommandot sitter inte till 100% ännu. Bara att nöta på. Känns som jag glömt bort den träningen lite…

Det enda som varit lite trist (för mig…) i helgen är att slalomen i tre av fyra klasser gett oss ingångsfel och varit tredje hindret och då är det lite svårt att fokusera och köra järnet resten av banan. Något för matte att bli duktigare på!

I helgen blir det kanske en tur till Södertälje för ett lopp och på söndag ska vi till Tierp för att köra två stycken hopplopp.

Trompan kör för tillfället enbart fysträning men ska få köra ett litet pass nästa vecka innan han ska till Märsta och tävla. Tror han fått lite känningar i ryggen igen så därför blir det sparsamt med träning.

// Elle

Om Elle, Trombi & Ed

Ägare till två bruna doggisar. Trombi född 2004, heter till finare "Windedos Timberland", har tävlat agility men lever nu mysigt pensionärsliv. Ed född 2009, till finare används prefixet "Kelliegårdens", tävlar agility.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till RoslagsRapport

  1. Enzo & Nina skriver:

    Trist när det är samma start i både hopp och agility. Håller med om att banan med en massa hopphinder gav inspiration för träning är dock glad över att de flesta banor inte ser ut så då jag troligtvis skulle virra bort mig å ta fel hinder.
    Framöver, lita mer på att Eddan kan hitta rätt ingång i slalom.
    Kram på er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s