Södertälje-, Tierp- och ÖsteråkersRapport

Ni som sett mitt inlägg på Facebook har väl förstått att jag inte tävlade två klasser i Södertälje. Istället tog vi en baddag och åkte iväg för att träna att gå upp på balansen vid middagstid! Rätt så najs måste jag säga!

Eddan skötte sig strålande och gick upp på balansen vid första försöket! JAAAAAAA!!! HURRRRRA!!! Blev så himlans glad! Typ första gången på hur länge som helst som han tog den på första försöket!
Sen var nog tyvärr inte banan regelmässig för ingen ombyggnad skedde till large så vi körde på ett mediumlånghopp innan slalom och jag såg INGEN hund klara ingången…. Dom landade ju typ en meter innan slalom så…. Testade att lämna i slalom men det funkade INTE…
Tror vi fick 20 fel på slalom, två vägringar och två utgångar för tidigt… Men men – bra att testa!

 Var hur som superdupernöjd med balansen så vi åkte därifrån gladare än gladast!

På söndagen åkte vi till Tierp för två hoppklasser.
Kent Svartberg hade byggt upp två otroligt roliga banor. Oj vad skoj det är att köra när man får utmaningar i handling och massor med sig hem att öva på.

I första klassen får vi en snöplig vägran på ett ”runt” när en tunnel lockar och sen tar jag en ”frivillig” disk när jag testar ett ”höggenom” helt riktat mot vänster ingång…

I nästa klass så börjar vi bra men sekvensen där vi körde ”runt” i banan innan ser likadan ut i detta lopp fast man tar hinder från annan väg och då vi ska ta ”runt”-hindret från ”rätt” håll så minns ju den lilla att det var ”runt” vi skulle…..
Alltså det är inte första gången han kör samma igen när det är likadant i ett till lopp så detta är något jag måste tänka på. Bra minne den därä BCn… Får honom i alla fall att inte hoppa hindret och kör på och när vi kommer till slalom som är bort från banan så visar det sig att det är vääääääääldigt svårt att gå klart. Han går ur 2 gånger innan jag får honom att gå hela.
Sen flyter loppet på finfint och jag provar ett snävt bakombyteskast på slutet och då faller en pinne ner.

I tisdags bar det så av till Österåker för laglopp med bästa laget Entrixed AB. Vår ”egna” domare Marianne Fernström hade byggt två superroliga braiga lagbanor!

Första klassen var agilityklass och Nina & Enzo inleder med en nolla. Lovisa & Trolla gör ett fint lopp men tyvärr disk. Emilie & Ixi gör en säker nolla och sen är det jag & Ed.
Det är inte många lag i mål och ledarna har 10 fel så jag vet att det bara gäller att ta oss runt. Lyckas rädda oss från disk på samma ställe som Lovisa & Trolla men då blir jag så klart sen i handlingen och jag som planerat att sticka direkt när han kommit ner från A-hindret följer istället med halvvägs till tunneln innan jag vänder vilket leder till att jag puttar honom fel runt hindret istället för att ta emot… DISK DISK DISK! Balansen grejjade han i alla fall igen! Jippie!

http://www.youtube.com/watch?v=700elCpbJ_E&list=UUrSGSXo5GeGw-DrTVxhWk-g&index=6&feature=plcp

Hopploppet efter inleder Nina & Enzo återigen med en nolla, Lovisa & Trolla med en femma och Emilie & Ixi nollar igen.
SUPER skönt att kunna gå in och veta att vi redan har ett resultat. Tar det lugnt och koncentrerar mig och likaså Ed. Loppet gick precis som planerat och vi gav laget ytterligare en nolla vilket ledde till en andra placering (lagets bästa placeringe hittills) och en till SM-PINNE till samlingen!
Nu är vi halvvägs till SM 2013!

(Samtligas lopp hittar ni på Emilies kanal: http://www.youtube.com/user/emilieebler )

I helgen bär det av till Märsta för tävlingar i två dagar och matte ska försöka fokusera fokusera och sätta någon nolla individuellt också. Det vill vi gäääääääärna ha. Men får vi ingen är vi lika glada ändå.

Mina kollegor på jobbet undrade om Ed blev extra glad när han nollar ett lopp men då förklarade jag att han är precis lika glad oavsett resultat!!!

// Elle

Annonser

Om Elle, Trombi & Ed

Ägare till två bruna doggisar. Trombi född 2004, heter till finare "Windedos Timberland", har tävlat agility men lever nu mysigt pensionärsliv. Ed född 2009, till finare används prefixet "Kelliegårdens", tävlar agility.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Södertälje-, Tierp- och ÖsteråkersRapport

  1. Axis den vackre skriver:

    GRATTIS GRATTIS laget, fastän jag inte håller på GNAGET.
    . Är med intresserad av att vara ute och springa och käka gräs och maskrosor, duktiga är Ni
    från den vackre i Märsta dvs Axis den ståtligt bruna

  2. Enzo skriver:

    Duktiga Ed; glad över att vara med i samma lag som dig. Längtar till Bollnäs då vi ska på äventyr 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s