Hopp 3 + div. tävlingsrapporter

Har varit en hektisk höst så det har blivit glest med blogginlägg.

Ska försöka komma ihåg vilka tävlingar vi varit på:

Eddan var iväg till SBK Stockholmsavdelnings tävling den 26 augusti och det var vääääldigt nära att vi fick med oss pinne därifrån.
Tappar honom runt ett hinder och då ”låter” jag honom dra till tunneln han trodde han skulle ta så disk i hopp. I agilityn hoppar han av balansen (har ju bara pushat över den eftersom han varit så rädd, nu är det nerfartsträning som gäller…) så då tar vi om = disk men för övrigt gick loppet felfritt!

Helgen efter var det tävling på vår hemmaklubb Stockholms Södra BK. Jag och Emilie höll som vanligt i arrangemanget men nu för tiden är det mest att göra innan för på själva tävlingsdagen har vi så suveräna funkisar som fixar det mesta av sig själv! Underbart!

Både Trombi och Ed tävlade i geggan.
Tror nästan det var det värsta underlag jag någonsin varit med om! För hundarna var det helt ok, dom hade bättre fäste än på blött gräs men för oss förare….

Trombi diskade sig i bägge loppen – han har sånt himla tryck nu så vips har han tagit fel hinder!

Att försöka köra Ed på den geggiga agilityplan var kört redan vi gått in på plan… Loppen blir liksom inte så bra om jag inte är med och när det var hopplöst att springa så…
Han tjuvade dessutom så jag diskade honom direkt genom att sätta om, å sen diskade vi oss några gånger till….

Hoppbanans plan var lite bättre så där gick det i alla fall att springa lite. Åkte på en rivning och dessutom slarvade jag på oss en vägran men i övrigt gick det fint.

Helgen därefter var det dags att åka på äventyr till Bollnäs. Jag hade anmält båda vovvarna men husse ville så gärna ha Trombi hemma så… Kändes ändå som att det räckte med 4 starter per dag eftersom vi körde lag också.

Eddan gick fint hela helgen men om inte jag drog på honom någon vägran eller rivning så råkade han själv peta ner en pinne.

I laget hade vi riktig oflyt och hamnade i två av loppen på placeringen utanför pinnplats….

Jaja, det var i alla fall en mysig tripp med bra väder, trevligt sällskap och roliga banor!

Förra helgen så åkte vi på söndagen till Väsby för att tävla klass 3. Det började med en agilityklass som hade en riktigt klurig start. En raka med: hopp, tunnel och sen ett staket med fyra hinder innan man kom till en makaronitunnel.

Det var helt hopplöst att försöka sig på en flygande start men eftersom jag hade startnummer ett tänkte jag att jag kör en luring.
Började träna lite lydnad och går in på planen och lägger ned Trombi som om det vore platsliggning. Stanna säger jag och han ligger kvar så snällt!!!! När jag kommit till tredje hindret så säger jag OK.
Trombi ligger kvar. Mig lurar du inte. Vi kör ju platsliggning!
Trombi hoppa säger jag och då hoppar han!

Sen skulle man köra threadle efter första hindret, sen vanligt staket två hinder och sen putta runt hinder fyra.
Jag försöker hinna putta honom men är sen så han satsar på att hoppa hindret från fel håll. Jag skriker NEJ TROMBI och då gör han ett hopp i luften parallellt med hindret, tror antagligen att han ska in i högra tunnelingången därefter.
Ropar på honom direkt och tänker att YES, vi kommer inte ens få en vägran eftersom vi bara är på ”fel sida” av hindret.
Puttar runt honom så han tar hindret från rätt håll och hör då samtidigt i högtalaren att ”ekipaget är tyvärr diskat”.
NEJ! Vaddå diskat tänker jag! När jag skickar in honom i tunneln så ropar jag till domaren att han inte hoppat hindret.
Vi har inga andra fel på banan, så klart…

Vi spekulerar sen om det kan ha varit så att domaren diskade oss för att hon trodde att han varit med en del av kroppen över hinderstödet men Nej, kollar efter klassens slut och hon trodde att han hoppat hindret. Lite surt men det är liksom sånt som kan hända.
Jag förstår också varför, dels var vi första hund ut och sen tror jag helt enkelt att när Trombi började sitt upphopp så registrerade domaren helt enkelt disk och eftersom allt gick så fort så räcker det väl med ett blink i ”fel” ögonblick…

Hur som är det en av dom domare som jag tycker gör riktiga och konsekventa bedömningar och som dessutom ritar utmärkta banor så absolut no hard feelings till henne 🙂

Hoppklassen därefter går han ut två pinnar för tidigt och då jag inte tar om så blir det disk. I övrigt spruttade han på som bara den och rev inte ett endaste hinder i någon av klasserna.

Nu i helgen var Eddan och jag till Strängnäs på lördagen. Geggig och hal var agilityplanen vi började köra på. Han fick ett uppfartsfel på balansen, som var andra hindret, och därefter testar jag vägenom-kommando på pyttekort tunnel vilket inte funkade = disk.

Hopploppet därefter går på en bättre plan. Tydligen var det tredje hindret på banan osynligt i Eds ögon så vi diskar ut oss på att han inte tar det förrän på fjärde försöket!?!? Förutom att han svängde åt fel håll efter ett hinder så gick resten av banan super.

På söndagen åkte Ed & jag till Olandstraktens tävling. Det var på den vi förra året blev uppklassade till Hoppklass två så vi hade så klart bra vibbar med oss…

Först var det två agilityklasser där vi i första åkte på en rivning (efter en tveksam, nästa vägran Jakkosväng) och därfter släpper jag honom på fel hinder. I övrigt ett hyffsat lopp.

I nästa agilityklass ska jag bromsa honom lite innan ett hinder vilket istället leder till att han springer runt det = vägran. Sen springer han av balansen och går ur slalom. Måste öva slalom med ett hinder nära efter som man ska ta runt! Fick tillfälle att testa Eddisen på tävling (efter slalom då man skulle ta hindret efter runt) och den kändes super!

Sen var det dags för hoppklassen och det var långt ifrån ett perfekt lopp men en nolla är en nolla och det räckte till en andra plats och sista pinnen i Hopp 2 så nu är det Hoppklass 3 som gäller för den lille! Jippijeeeeeeeeeeeej!

I helgen blir det Nynäshamn och debut för den lille i hopp 3…

// Elle

Annonser

Om Elle, Trombi & Ed

Ägare till två bruna doggisar. Trombi född 2004, heter till finare "Windedos Timberland", har tävlat agility men lever nu mysigt pensionärsliv. Ed född 2009, till finare används prefixet "Kelliegårdens", tävlar agility.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Hopp 3 + div. tävlingsrapporter

  1. Nina skriver:

    Bäst från ovan; Tompans start i Väsby <3, Eddan är i klass 3!
    Håller med om att det var trevligt i Bollnäs, synd bara att vi inte lyckades få något resultat med laget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s