Dubbel klass II

I lördags for EddanPeddan och jag iväg till Berga Naturbruksgymnasium för att köra två Agilitytvåor.

Mycket skönt att ha nära till tävlingsplatsen…då dyker man upp sisådär 5 min innan banvandring…

Ed blev rädd för balansen igen i veckan så det vara bara till att boka in ett extra pass på fredagen för att få honom över den igen. Det gick bra de flesta gångerna och vi kampar som bara den på nerfarten för att göra den skojjigare än skojigast!

I första klassen var balansen andra hindret och jag gör en tankevurpa och ställer mig på sidan som är bort från banan vilket bjuder honom på att låtsas inte se den och istället springa mot hindrena på banan… STÖN!
Skulle så klart stått på sidan där alla andra hinder stod och pushat honom upp på balansen…

Jaja, lätt att vara efterklok… Han låtsades inte se balansen och sprang istället in mot resten av banan. Sen provade han att göra nerfartsbeteendet för att sedan på tredje försöket ta den…

Lite senare i banan var jag lite väl exalterad när jag just fått till den perfekta ”Eddisen” så då slarvade jag mig till en vägran så vi blev diskade.
I övrigt gick han kanon och var lyhörd som vanligt och tog alla nerfarter som han ska och lyfte på tassarna över varje pinne! Banan var relativt enkel men med några klurigheter.

Nästa bana var desto svårare (6 av 31 startande kom runt…) och i mitt tycke VÄLDIGT rolig!
I sekvensen där dom flesta diskade sig var det en tunnel som lockade precis efter ett hopphinder man var ”tvungen” att var med dom till.
Eddan var, som vanligt, snabb på att vända när han precis skulle ta tunneln men tyvärr hoppade han då långhoppet snett. Fick tillbaka honom men slarvade och skickade på honom snett åt andra hållet så då lät jag honom fortsätta.
Förutom långhoppet så gick loppet som en dans. Raketfart och han lyfte även på tassarna och dessutom tog han balansen på FÖRSTA försöket!!!! Jippijeeeeeeeej vad matte blev glad!

Se banskisser på Emmas blog.

Nu får vi några tillfällen på oss att öva innan vi ska till Österåker den 9 december så förhoppningsvis har balansspöket försvunnit då 🙂

// Elle

Om Elle, Trombi & Ed

Ägare till två bruna doggisar. Trombi född 2004, heter till finare "Windedos Timberland", har tävlat agility men lever nu mysigt pensionärsliv. Ed född 2009, till finare används prefixet "Kelliegårdens", tävlar agility.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Dubbel klass II

  1. Sammy skriver:

    Den fina bilden på Ed får 5 av 5 Kenta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s