KnivstaRapport

I helgen var vi iväg och tävlade i den fina inomhushallen i Upplands Väsby. Knivsta BK stod för det utmärkta tävlingsarrangemanget.

Helgen blev lite hektisk vill jag lova…. Födelsedagsmiddag fredagkväll, lagtävling kl.16.00 lördag, 40-årsfest lördagkväll 19.00 och sen individuell tävling kl.8.00 söndagmorgon….

Vi började med en hopplagklass på lördagen. Lovisa & Trolla sätter ett superlopp. Ed och jag får en rivning och sen så missar vi tyvärr en tunnelingång men med nöd och näppe får jag stopp på honom precis innan nästa ingång. Han vänder i öppningen och jag tar tillbaka honom till rätt.
Vi håller sen på att missa sista hindret efter en platt tunnel men där räddar den duktiga killen själv till det 🙂

Sen kör Emilie & Ixi ett jättefint lopp men får tyvärr en vägran och 5 fel för beröring vid en threadle. Nina & Enzo sätter därefter en finfin nolla. Totalt 10 fel för laget vilket räckte till en sjätteplacering. Preciiiiiiiiiiiiiis utanför pinnplats…

Sen dags för agilityloppet. Det var en riktigt svår bana för många med en tunnel under A-hindret, där tunneln skulle tas två gånger i banan innan det var dags att ta A-hindret.
Jag kör ju mycket muntliga kommandon med mina hundar så för Ed var detta ingen större svårighet, det vi oroade oss för var baaalaaansen…

Nu hade vi riktig tur så att jag kunde ta ut svängen innan balansen för att få en rak och bra linje och det fanns inget annat hinder han kunde ”låtsas” tro att han skulle ta. Jag var med honom och peppade som bara den och visst tvekade han lite men sen sprang han över den på första försöket! JIPPIE! SÅ HÄRLIGT!
Vi fick inte några andra fel heller (han räddade återigen fint själv upp sista hindret…) så en efterlängtad nolla i agilityklass satte vi 🙂

Tyvärr disk för övriga så totaldisk för laget 😦

Eds agilitylopp:
Agilitynolla!

Fler lopp från helgen finns på Emilies kanal:
https://www.youtube.com/user/emilieebler?feature=watch

knivstatrombied

På söndagen började Trombi med agilityklass. En trött matte (sovit knappt 4 timmar) trodde att Aussien skulle stanna i starten men icke sa Nicke. Disk på andra hindret… JaJa, vi körde på och han hoppade dom maxade hindrena med all sin kraft (HÖGT ÖVER) och banan i övrigt gick fint. Superlycklig kille som vanligt!

Sen var det dags för Eddan att starta hopploppet. Vi fick till en bra start men sen tyvärr en rivning när jag kör ett snävt bakombyte på fjärde hindret. Sen åker vi på en till rivning vid en Jakko. Vi körde på ganska bra så jag blev inte så förvånad att några pinnar åkte ner.

Sen får jag lite hjärnsläpp och placerar mig helt fel och låter honom springa förbi ett hinder. Vi går tillbaka och tar om och kommer då lite konstigt till muren som är efter så där åker någon del ner. Han har nog aldrig rivit den på träning så det tror jag bara var för att vi kom så fel till den. 20 fel samlade vi ihop men en härlig känsla att vi klarar av att ta oss runt klass 3 banorna.

Sen var det dags för bästa Tompan att köra hoppklassen. Nu var hindrena på 60 cm så lite lägre än i agilityklassen. Han tog inte i lika mycket men klarade sig utan rivningar.
Det var inte en bana som direkt passade oss men vi lyckades gå runt nolla och knipa en 8:e plats! Inte illa för aussiekillen! Första SM-pinnen i hopp som vi tagit under denna kvalperiod 🙂

Nu blir det lite träning under vår-vintern. Ed ska köra en agilitytvåa i mars men annars drar inte tävlingarna igång förrän i slutet av april/början på maj.

Har massa saker jag vill träna på så tiden lär nog gå fort innan säsongen drar igång 🙂

// Elle

Annonser

Om Elle, Trombi & Ed

Ägare till två bruna doggisar. Trombi född 2004, heter till finare "Windedos Timberland", har tävlat agility men lever nu mysigt pensionärsliv. Ed född 2009, till finare används prefixet "Kelliegårdens", tävlar agility.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till KnivstaRapport

  1. Marie L skriver:

    Grattis till fina rundor och till SM pinnen , va kul 🙂 Krama fina killarna från oss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s