Entrixed AB SM-klara

Först av allt: Entrixed AB är kvalade till Svenska Mästerskapen i Agility 2013!!! Jippie!!! SÅ himla kul!

Entrixed AB

Vi åkte iväg till Kumlas tävling i Askersund vid 6-tiden i lördags morse. I bagaget hade vi 3 SM-pinnar i hopp och 1 SM-pinne i agilityklass. Vi behövde alltså minst en till i agilityklass och sedan en pinne från valfri klass.

Först ut var hoppklass A. En ganska klurig start där det var ett slalom som drog men man skulle ta två tunnlar innan hundarna väl fick ta slalomet. Alla våra fyra hundar i laget var VÄLDIGT sugna på slalom….men vi höll ihop duktigt 🙂

Lovisa & Trolla inledde med en finfin nolla, sen kom Ed och jag och vi fick en rivning när jag valde en snäv väg. Ser ut som om han river hindret med frambenen t.o.m. Sen körde Emilie & Ixi och får en rivning på precis samma ställe som oss och därefter kommer Nina & Enzo och kör en stabil nolla som tar oss upp på en andraplats! Femte SM-pinnen i hamn och då behövde vi alltså endast en agilitypinne till för att kvala!

Lovisa & Trolla sätter återigen en fin nolla. Själv glömmer jag bort hunden i starten och det leder till en tjuvstart och en liten tur till fel tunnelingång men jag lyckas få tillbaka honom. Sen åker vi på två rivningar (men klarar balansen galant!) och slutar alltså på 10 fel. Sen kommer Emilie & Ixi och kör också en fin nolla. Sist ut är Nina & Enzo som får en förarglig uppfartsfemma men den visar sig betydelselös för Entrixed AB vinner klassen och därmed är vi SM-kvalade!!!

Ed i NorrisKänns mycket skönt och avslappnat att därefter gå in och köra Hopp B 🙂 Lovisa & Trolla får en snöplig vägran men kör på fint efter det. Ed & jag sätter en skön nolla. Emilie & Ixi får också lite strul i samma situation som Lovisa & Trolla men slipper vägran då de är längre från hindret. Nina & Enzo gör ett riktigt fint lopp och nollar återigen. Ixi och Enzo åker på några futtiga tidsfel (ganska hård reftid) och vi slutar på 1.21 fel totalt och kniper andraplatsen 🙂

Sist ut är Agility B. Lovisa & Trolla gör återigen ett fint lopp och nollar. Eds matte är…hm….lite trött och diskar sin vovve genom att skicka in honom i fel tunnelingång efter tre hinder. Kommer inte ens på att använda ”räddakommandot” utan säger bara NEJ när han går in i fel ingång 😉 Sen går loppet i allafall finfint (balansen går super igen!) men en otäck sak händer när vi nästan är i mål (se nedan). Emilie och Ixi får 10 fel, Ixi missbedömde avståndet till långhoppet samt en rivning. Nina & Enzo avslutar med en nolla igen och Entrixed AB slutar på en tredjeplats och kniper dagens fjärde SM-pinne! Kändes smått osannolikt kan jag erkänna…

Den otäcka saken som hände är när vi på slutet ska ta makaronitunneln där vi diskade oss igen. Då den långa 6-meterstunneln endast var fastsatt med tre tunnelhållare så har den åkt som ett V och det blir tvärnit i tunneln för Eddan som vänder och kommer ut igen!!! TACK och LOV så tog man den bakifrån så han hade inte så hög fart in i den!

Alltså det måste sjutton mig till någon regel som säger att det måste vara typ MINST fyra tunnelhållare på en 6-meterstunnel som ligger som en makaron. Kan inte domare, tävlingsledare, arrangörer själva räkna ut vart på tunneln dom behövs så får man väl göra en bildbeskrivning i regelkompendiet….

Trött Ed

 Så här trött blir man när man jagat SM-pinnar en hel dag ❤

STRÄNGNÄS agilityklass TVÅ

Vi har även varit iväg till Strängnäs för några veckor sedan för att jaga pinnar i agilityklass två. EddanPeddan skötte sig verkligen suveränt men matte snubblade tyvärr framför slalom och hade lite problem med att ta sig upp så efter fem pinnar kom den söta bordercollien tillbaka för att kolla vad matte gjorde på marken…

Var i alla fall jättenöjd med loppet och det känns som vi lagt upp/genomfört vinterträningen bra.

Besök av lillebror

spikeapril03Igår fick vi finbesök av Eds lillebror Spike (Nemonixans Muscot). Ed och Spike har samma mamma, Kelliegårdens Open ”Leja”. Spike är så gullig och just nu påminner han väldigt mycket om Ed i samma ålder.

Snabb som en liten vessla och långa långa smala ben 🙂

Kallt & halt är det ute igen men som tur är har vi tid i den suveräna träningshallen i Väsby hela april ut! LÄNGTAR dock tills man kan träna ute när man vill!

// Elle

Annonser

Om Elle, Trombi & Ed

Ägare till två bruna doggisar. Trombi född 2004, heter till finare "Windedos Timberland", har tävlat agility men lever nu mysigt pensionärsliv. Ed född 2009, till finare används prefixet "Kelliegårdens", tävlar agility.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Entrixed AB SM-klara

  1. Nina skriver:

    Känns nästan otroligt att vi lyckades med att ta fyra pinnar av fyra möjliga! Såå kul att laget ska tävla SM 😀

  2. Liza skriver:

    Grattis! Kul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s