Första vinsten i klass tre och uppflytt

Tävlingsrapporterna har uteblivit under hösten så vi går på de största Agilityhändelserna för Ed istället.

I September kammade vi faktiskt hem vår allra första vinst i klass tre!

Dagen började med att jag väldigt optimistiskt tänkte att jag skulle hinna med att först åka till Nacka och jaga pinne i Agility 2 och sen i räserfart åka och hämta upp Nina för vidare färd upp till Älvklarebys tävling i klass 3 och lag…

1381219117882

När jag hämtade upp Nina i Märsta kände jag att det var en anings tight med tiden….
När vi kommer fram får vi slänga oss ur bilen med hundarna och springa till banan och då är det hund nr 16 som kör…

Jag och Ed hade nummer 14 och Nina och Enzo hade nr 32 men det är inte mer än 35 anmälda… Nina vill inte köra Enzo utan att gå banan så jag ska alltså snabbt memorera banan, göra upp en liten plan för de båda vovvarna samt värma upp mig och Ed så gått det går…

Får byta startnummer med Ed och starta honom som nummer 36… Tre hundar efter Enzo…

Jaja, kollar in två dogs och sen springer vi och värmer upp våra hundar.

Banan är inte jättesvår men i starten får man upp lite fart och sen gäller det att få till lite snäva svängar vid ett staket.

Med Enzo sätter jag en stabil nolla. Han är inte riktigt taggad utan tycker det hela är lite konstigt tror jag 😉 Men vi klarar i alla fall tiden och samlar lite poäng till Årets Agilityhund.

Försöker andas lite och sen är det min och Eds tur. Starten blir inte alls bra. Han svävar ut LÅNGT på två ställen men resten av banan sätter vi så perfekt vi bara kan.

Nina och jag går en promis efter loppet och eftersom vi inte alls sett hur alla andra klarat banan så tror vi så klart inte att min och Eds tid ska räcka så långt.

Vi går och smågissar och tror kanske att vi kan komma runt placering 5-6 så döm vår förvåning när vi kollar resultatlistan och ser lilla Ed högst upp i topp! Ha Ha!

Jag är ju inte så resultatfixerad utan är väldigt nöjd med känslan i loppen men i detta läge måste jag erkänna att förstaplatsen och certet kompenserade upp de fula svängarna i starten 🙂

Vi fortsatte även dagen med att kamma hem en vinst i Agilitylagklassen så vilken toppendag det var!

1381344570099

Helgen efter fortsatte vi vår jakt på den sista klass två pinnen i Agilityklassen. Vi åkte till Strängnäs med bästa Emilie & sötaste lilla Zoe (som ett år gammal oxå bara hade en klass två pinne kvar i Agilityklass).

Veronica Bache hade gjort en skojig & fartig klass två bana.

När jag går banan ser jag att dom satt fast en tunnel mitt i banan med såna här äckliga metallbågar. Man skulle ta tunneln två gånger och jag förstod inte hur den skulle kunna hållas fast men dum som jag var sa jag inte till.

Loppet löper på fint och vi tar tunneln en gång och sen när vi tar den tillbaka så ser jag att den helt lossnat från sin metallbåge!?! Scary Scary men lite snabbt tänker jag till och stannar upp och böjer mig lite ner så att jag typ visar honom genom metallbågen. 1381951246626Tur i oturen ligger ju tunneln nu löst så Ed får inte alls upp sådan hög fart i tunneln!

Det hela slutar bra och vi fortsätter loppet med andan i halsen. Balansen är näst sista hindret och jag ser att han tvekar men jag stöttar och puschar och vips så tar han den.

Kör ett väldigt lugnt kontaktfält och plötsligt är vi i mål med en NOLLA som räcker till vinst och SISTA PINNEN I AGILITY TVÅ är bärgad!!!! Kändes helt overkligt och så himla otroligt skönt att äntligen vara i trean i båda klasserna!

Som bonus på dagen så tog även söta lilla Zoe sin sista pinne i klass två så vi åkte hem med två uppflyttade hundar!

// Elle

Annonser

Om Elle, Trombi & Ed

Ägare till två bruna doggisar. Trombi född 2004, heter till finare "Windedos Timberland", har tävlat agility men lever nu mysigt pensionärsliv. Ed född 2009, till finare används prefixet "Kelliegårdens", tävlar agility.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Första vinsten i klass tre och uppflytt

  1. Marie skriver:

    GRATTIS till fina tävlingsresultat under året och ha en riktigt GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!
    Kramar från oss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s