Träning & Gålö

Igår var hela familjen en sväng ut till Gålö och promenerade. Sol lovade prognosen som sedan ändrades till regn men det är iofs alltid härligt att få känna lite frisk havsluft.

Hundarna älskar den promenaden men kunde inte riktigt förstå varför dom inte fick bada i det iskalla vattnet….

20140216_125546_1

Vi går ganska långa promenader på helgerna – 1,5 upp till 2 timmar försöker vi få till varje ledig dag och det känns som en bra muskeluppbyggnad.

Både Trombi och Ed, men speciellt Ed, är väldigt välmusklade. Ed ser ju inte speciellt kraftig ut men väger ändå 24 kg och känner man på honom så finns det knappt ett uns fett så tunga muskler finns det definitvt. Känns skönt med välbyggda hundar för att förebygga skador på bl.a. agilityplan.

Nu har vi ingen tävling förrän i mitten på maj så det blir en lååååååååång tävlingsfri period med välplanerad träning. Tror jag måste skriva en liten träningsbok för dels så är det underhåll av diverse kommandon och dessutom har jag lite nya saker jag ska träna in.

Eddan har konkurrerat ganska bra med sina tider i klass 3 så det känns nästan lite fånigt att skriva att jag har några saker/situationer jag ska träna på för att få upp farten men så är det i alla fall.

20140216_124954_2Dessutom har vi lite osäkerhet i vår handling då han ibland måste ”fråga” mig innan han utför det han ska och det ska vi oxå försöka jobba bort.

Detta beror mest på mig, att jag vill sejfa lite och då är det självklart så att han upplever mig som lite tveksam och undrar vad han ska göra.

 Ja, saker att träna på finns det gott om och jisses vad skönt det är att det finns inomhushallar!

// Elle

Annonser

Om Elle, Trombi & Ed

Ägare till två bruna doggisar. Trombi född 2004, heter till finare "Windedos Timberland", har tävlat agility men lever nu mysigt pensionärsliv. Ed född 2009, till finare används prefixet "Kelliegårdens", tävlar agility.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s