Status lilla Ed

Tänkte bara berätta lite om Eds status gällande armbågarna.

Han får nu massa tillskott för lederna – glukosamin, grönläppad mussla, Msm och Omega tre. Dessutom äter han även fortsättningsvis specialmat för lederna.

Han har inte haltat/visat stelhet sen mitten av april och han är nu uppe i samma mängd motion som innan hältan kom i slutet på februari.

Vi har tränat Agility vid fyra tillfällen – då har vi räknat hinder så det blivit max 15-20 hinderpassager. Ed har tyckt att matte varit lite knäpp – ska vi sluta när vi knappt har börjat *fniss*

Vi har även tävlat två gånger – på vår hemmatävling och i Märsta. Jag har varit jättenervös att vi påfrestat armbågarna för mycket men det har gått bra och Ed har inte visat någon tendens till hälta eller stelhet.

Jag lärde mig att se ganska tydliga tecken på när han har besvär i armbågen så jag känner att jag har bra koll på när han får minsta lilla känning.

20150605_203104_1Både träning och tävling har gått över förväntan. Var lite orolig att han skulle bli så glad att han inte kunde fokusera alls och att jag själv skulle vara helt otajmad men inte.

Första loppet på tävlingarna har han varit lite väl taggad och rivit en del men andra loppet har gått bättre med endast en rivning (har varit 60 cm hopphöjd i alla lopp vi kört) och vi har verkligen kört ihop som ett Team ❤

Ed ÄLSKAR Agility och det är så underbart att vi kan åka på några tävlingar för han är så taggad inför loppen och SÅ glad efteråt. Han älskar verkligen att åka iväg med matte på äventyr ❤

Vi kommer fortsätta hålla superkoll på vår solstråle och träna några enstaka pass och tävla någon gång då och då. Vi har anmält till Guldagility så hoppas han ser fin ut då för det var en härlig resa för hela familjen förra året.

Kan vi få ner Trombi i vikt så ska han få köra de två lopp han är anmäld till där också. Det var så jämna fina planer så det känns som en bra tävling för båda hundarna.

// Elle

20150605_202832_1

Om Elle, Trombi & Ed

Ägare till två bruna doggisar. Trombi född 2004, heter till finare "Windedos Timberland", har tävlat agility men lever nu mysigt pensionärsliv. Ed född 2009, till finare används prefixet "Kelliegårdens", tävlar agility.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s