Antimobbning vaddå?

Alltså nu får det sjutton mig vara nog! Vad står SagiKs styrelse för? Jag skulle väldigt gärna, från samtliga i styrelsen, vilja höra hur de kan stå bakom det senaste Nyhetsinlägget. Många av dom som nu sitter i styrelsen är personer jag hade stor respekt och förtroende för.

Nyhetsinlägget börjar med att ta upp att 2017 startar Svenska Agilityklubbens antimobbningkampanj där deras mål är att inte en enda person ska behöva avstå från att vare sig träna eller tävla agility med sin hund för att andra gömmer sig bakom tangentbordet och skriver elakheter.

Så långt är allt väl. Men sen. Sen ska man ta upp ett tråkigt exempel. Exemplet är det som jag skrivit om i föregeånde inlägg  men tro det eller ej – nu ska man ta upp det exemplet som att han som namngav bl.a. mig är den ”oskyldiga”? Hallå! Styrelsen har missförstått något. Det var inte jag som satt bakom tangentbordet och skrev elakheter – det var han dom skriver är offret som gjorde det. Han namngav mig och flera andra för att vi hade skickat ett kritiskt mail till ett företag gällande det undermåliga systemet som alla tävlande och Sveriges klubbar betalar stora summor för. Jag blev uthängd med namn och beskylld för att ha förstört oerhört mycket för SagiK, systetmet och Svensk Agility.

Rent krasst undrar jag om det hela verkligen handlar om mobbning eftersom mer än halva inlägget handlar om Evry. Varför inte bara erkänna att man gjort en usel upphandling och nu sitter med ett system som inte fungerar tillfredsställande!

Inget kan få mig att tro att Evry har tappat sitt förtroende för SagiK p.g.a. ett mail – ”Det anses nämligen som ett avsteg från överenskommelsen om plötsligt någon annan part än den man kommit överens om kliver in och kräver dialog.”. Vad har SagiK gjort för överenskommelse? Dom har själva gått ut med offertsiffror i jämförelsen mellan SBK och Evry – skulle dom ha någon hemlig överenskommelse att ingen annan kan maila (föra dialog med) Evry om detta? Helt osannolikt i mina ögon. Hur som helst, huvudansvaret för att få till ett bra system landar (oavsett hur mycket man vill skylla ifrån sig) på SagiKs styrelse som skrivit på detta avtal och valt Evry i upphandlingen av systemet.

När jag satt i CAG så fick vi ibland ta emot oförtjänad kritik men inte sjutton hängde vi ut några andra för det och vi skyllde verkligen inte ifrån oss om det var vi som fattat dåliga beslut. För det händer. Det är bara mänskligt och det vet dom flesta.

Jag uppskattar verkligen inte heller  att vår direkta kritik till Evry nämns i ett inlägg där man tar upp att flera ”dödshot” riktats mot Evry och de personer som arbetat med systemet. Jag har varken medverkat i eller ens någonsin sett några ”dödshot” i de forum jag är med i. Det enda jag (tillsammans med några fler personer) gjort är att skickat ett privat mail till Evry (till koncernledning och vd kan diskuteras…) och p.g.a. det blev jag utsatt för ”näthat/mobbning” på Facebook.

En annan sak, SagiKs jämförelse som jag uppfattar som ett underförstått meddelande om att vi inte skulle ha mailat Evry: ”Det kan liknas vid att du ska klaga om att mjölken är sur. Då vänder du dig till affären där du handlat, du åker ju inte till bonden som mjölkat kon.”.
Jo – det är precis det man kan göra! Om Mjölk AB lovordat, marknadsfört och sålt företaget Godastemjölkens nya supermjölk och den är sur så kan jag, om jag vill, vända mig direkt till Godastemjölken. Tror inte Godastemjölken tappar förtroendet för Mjölk AB p.g.a. det… Vem tror sig ha rätt att styra över hur människor framför sina åsikter?

Nu är det också dags för en liten varning till er som vill ha åsikter om något och kanske vänder er åt ett håll som inte passar. Gör ni det kan ni officiellt bli kallade för ”självutvalda språkrör för svensk agility”. Det tycker styrelsen i Svenska Agilityklubben är ett helt ok uttalande i  sin ”antimobbingkampanj”. Där dom skriver att ”mobbing, näthat och hot anmäler vi.”. Finner inga ord för det…..

Som jag skrev – jag hade stor respekt och förtroende för flera av dom som sitter i styrelsen…

// Elle – och vad andra än säger så räknar jag mig själv som en av ”the good guys” 🙂

 

 

Om Elle, Trombi & Ed

Ägare till två bruna doggisar. Trombi född 2004, heter till finare "Windedos Timberland", har tävlat agility men lever nu mysigt pensionärsliv. Ed född 2009, till finare används prefixet "Kelliegårdens", tävlar agility.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Antimobbning vaddå?

  1. Gudrun Brundin skriver:

    Jag blev också alldeles paff när jag läste inlägget på SAgiK:s sida. Plumpt och oprofessionellt. Vet inte om hela styrelsen står bakom det där. Självklart måste man kunna klaga på ett företag om de levererar en dålig produkt! /Gudrun

  2. Göran Elmertoft skriver:

    När ska denna cirkus med SAgiK upphöra? Jag har då aldrig varit med om något liknande. Ska man dra igång en antimobbningskampanj mot sig själva då eller för är det några som betett sig jävligt illa så är det företrädare för SAgiK! Hot, trakasserier och mobbning på hög nivå. Tänk om man kunde spola tillbaka tiden som det var innan detta trams började.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s