SAgiK v.s. allas vår Lena

Tillägg 20170222: När protokollet nu kommit ut visar det sig att beslutet att stänga av Lena togs på ett möte där enbart 4 styrelsemedlemmar deltog. 6 styrelsemedlemmar hade meddelat förhinder. Ändå fattas ett beslut om 2 års avstängning av en funktionär (Domare och Tävlingsledare). Beslutet tas av 4 eniga personer. Inte HELA SAgiKs styrelse.
Enligt rykte har inte ens alla styrelsemedlemmar sett de anklagelser med oriktigheter (bl.a. Hulahoppet) som skickats till henne för bemötande.

Beslutet om avstängning som skickades till Lena var mycket lätt att misstolka gällande en enig styrelse och det borde inte skickats ut innan protokoll fanns tillgängligt. Ett protokoll som borde haft information om att beslut fattats om att stänga av en funktionär.

Beslutet om avstängning finns inte protokollfört annat än att ”Inkommen skrivelse 7 åtgärd om funktionär beslutats av styrelsen”.

Jag tycker definitivt att man skall protokollföra beslut om avstängning av funktionär. Läskigt att det kan ske utan att någon kan se/spåra ett sånt beslut via protokoll.
Att man i detta fall vet att det är Lena det handlar om är en sak (som Lena själv beslutat att vara öppen med), annars har man ingen aning om vem det skulle kunna vara så jag ser ingen anledning att inte protokollföra beslut om avstängning. Det finns x antal Domare och Tävlingsledare i Sverige. 

Svenska Agility Klubben. Den demokratiska klubben som i sina egna ”antimobbinginlägg” finner det lämpligt att kalla mig och några personer till för ”självutvalda språkrör för svensk agility”.

Eftersom jag offentligt är utpekad som det så lär jag väl leva upp till det ryktet och berätta om det senaste som hänt. Om det beslut SAgiKs styrelse fattat. Om att stänga stänga av en av Svensk Agilitys eldsjälar. I 2 år. Från att vara Tävlingsledare. Från att vara domare. Allas vår Lena Dyrsmeds ❤

Tack för det ni i Svenska Agilityklubbens styrelse som beslutat detta.

Innan ni fortsätter läsa kan jag säga att jag känner Lena. Jag har varit med på hela resan. Jag har sett de mail som skickats och alla anklagelser som riktats mot henne. Jag har läst det själv med egna ögon så ingen behöver tro att detta är info i ”andra hand”. Jag ljuger eller förvränger inte saker. Detta är vad som hänt.

Bakgrunden till allt är den offert som Evry skickade gällande SagiK Tävling. En offert som Lena pratade om med sin vän Erik (som utvecklat SBK Tävling) – i förhoppning om få svar om den var rimlig, behövde kompletteras etc. När i tiden detta skedde har jag ingen aning om men man kan i efterhand konstatera att detta hur som helst inte hade någon betydelse för den offert som SBK kom in med gällande SBK Tävling. Dom lade sig klart högre än Evry gällande betalning…
Denna offert fick även vi i Tävlingskommittén höra om genom Lena. Ingen av oss tyckte det var konstigt då vi redan tittat på denna fråga och bl.a. kollat runt bland aktiva och tävlande hur de såg på ett Nytt Tävlingssystem (en klar majoritet ville ha kvar SBK Tävling). Efter vissa händelser (som jag inte går in på här) valde flera av oss att lämna Tävlingskommittén med omedelbar verkan och Lena lämnar straxt därefter även styrelsen.
Lite senare (när den avskyvärda ”prototypen” var det enda som fanns på nätet!) skickar vi ett påtryckande mail till Evry där delar ur offerten nämns. Vill även tillägga att det finns enligt uppgift ingen sekretessklausul i Evrys offert.

I slutet på januari i år tycker SAgiK att det är dags att straffa Lena, bl.a. för ovanstående. De skickar ett mail där de radar upp vad som hänt. Massa av punkterna handlar även om saker som hänt förra året, att Lena pratat illa om SagiK Tävling och varnat om att saker inte funkar. Eh…vi är MÅNGA som pratat illa om SagiK Tävling! Ett system som efter 14 månader fortfarande inte har en fungerande Live-funktion och som fortfarande skickar ut System Error till och från. INTE ok säger jag som Systemutvecklare. Alla som vill kan ju räkna ut vad vi betalar till Evry för systemet. Antal starter *10:-.

En annan av punkterna som de tar upp är Lenas agerande på Hulahoppet förra sommaren. Det dom skriver om detta är rent ut sagt skrämmande förvrängt: ”Hulahoppet genomfördes i slutet av juli på Kungälvs bk med ca 2300 starter per dag och med Lena som hjälpande arrangör och tävlingsledare. Flera av styrelsens medlemmar var på plats både som tävlande och domare och budskapet som levererades runt banorna var att SagiK tävling inte fungerar och att det är det sämsta system som någonsin skapats. Vad som inte fungerade är fortfarande oklart då det inte inkommit några ärenden till supporten vare sig under tävlingen eller i efterhand.”

HALLÅ! Supporten har ju nekat att hjälpa Lena när hon bad om hjälp!? Hur kan hela styrelsen ha missat det? Arrangören gick t.o.m. ut på fejjan och bad alla oss som försökte följa resultat att inte gå in på SAgiK Tävling för systemet kraschade p.g.a. för stort antal användare! Man gjorde väl t.o.m. om funktionaliteten för Live-funktionen efter denna tävling?!

För mig är det helt orimligt att styrelsen inte vet om alla problem som var med SAgiK Tävling på Hulahoppet men att SKK inte känner till detta, som ska läsa anklagelserna vid eventuellt överklagande, det är mycket troligt och då står ord mot ord….

Slutordet i mailet dom ville att Lena skulle bemöta är: Svenska Agilityklubbens styrelse anser att Lena genom sitt agerande motarbetar SAgiK. Vi anser vidare att hon sprider felaktig information i avsikt att skada medlemmarnas förtroende för Svenska Agilityklubben samt skada affärsrelationen med Evry som leverantör för vårt tävlingssystem”

Lena svarar därefter SAgiK om hur hon ser på saken.

SAgiKs styrelse tar upp ärendet på möte 11-12 februari och beslutar därefter att stänga av Lena som tävlingsledare under en period om 24 månader. Vidare beslutar sig SAgiKs styrelse för att stänga av Lena som domare under en period om 24 månader.

Det är så här nuvarande styrelse i Svenska AgilityKlubben vill att det ska fungera. Jag är både förvånad och oerhört besviken. En enig styrelse står alltså bakom ovanstående beslut. (Korr: 4 personer i styrelsen fattade beslutet om avstängning.)

Är det verligen en sån här styrelse vi vill ha i Svensk Agility? Jag vill absolut inte ha det. Tycker det är mycket obehagligt.

Jag hoppades på en demokratisk klubb med hjärta. För agility. Och ALLA dess utövare.

Om Elle, Trombi & Ed

Ägare till två bruna doggisar. Trombi född 2004, heter till finare "Windedos Timberland", har tävlat agility men lever nu mysigt pensionärsliv. Ed född 2009, till finare används prefixet "Kelliegårdens", tävlar agility.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s